دانلود پروژه مقاله و گزارش کارآموزی و کارآفرینی

این وبلاگ با مساعدت دوستان عزیزم آماده کمک به شما عزیزان میباشد

دانلود پروژه مقاله و گزارش کارآموزی و کارآفرینی

این وبلاگ با مساعدت دوستان عزیزم آماده کمک به شما عزیزان میباشد

بررسی اندیشه‌های سیاسی الماوردی



از دوران نخستین زندگی الماوردی اطلاع چندانی وجود ندارد. آنچه از منابع می‌توان به دست آورد این است که وی در بصره متولد شد.

فرمت ورد 14 صفحه

مقدمه:‌

اندیشه‌های سیاسی به طور کلی قدمت تاریخی چند هزار ساله دارد و اساساً منشأ اندیشه‌های سیاسی از شرق ناشی می‌شود، مانند یونان باستان و پس از آن در بین النهرین که به مصر باستان برمی‌گردد. در هند و همچنین روم با اندیشمندان مختلفی برخورد می‌کنیم.

مقدمتاً باید به این نکته اشاره شود که بحث اندیشه‌های سیاسی را نباید با فلسفه اشتباه گرفته، که این دو مقوله جدا از هم می‌باشند، و اندیشمندان اسلامی را جزء متکلمین نامید. البته علم کدام و علم فلسفه و تفاوت‌های آنها، بحث گسترده‌ای است که در این تحقیق نمی‌گنجد.

حال این سؤال مطرح می‌شود که در اسلام نقطه‌ی آغاز و شکل‌گیری اندیشه‌های سیاسی کجاست؟ و از چه تاریخی شروع می‌شود؟

در جواب این سؤال باید گفت که اکثر مورخین بر این عقیده هستند که واقعه سقیفه بنی ساعده را باید نقطه آغاز اندیشه‌های سیاسی در اسلام بدانیم.[1] سقیفه بنی ساعده همانجایی که بعد از رحلت پیامبر (ص) ابوبکر به عنوان خلیفه اول از انصار و مهاجرین بیعت گرفت. از این جهت سقیفه از آغاز رواج اندیشه‌های سیاسی در اسلام عنوان می‌کند، که سقیفه آغاز مناقشه و آغاز اختلاف ایدئولوژی در اسلام است.[2]

در زمان امویان به علت جو حاکم بر حکومت و همچنین سیاست تبعیض آمیزی که خلفای اموی در پیش گرفته بودند، بیشتر توجه خلفا به امر فتوحات بوده و توسعه جغرافیایی دنیای اسلام بیشتر مدنظر بوده تا توسعه ایدئولوژی، که این امر باعث شد اندیشه‌های مطرح شده به صورت شفاهی باشد و در آن زمان به ندرت با اندیشه‌های سیاسی مکتوب و نوشتاری مواج باشیم.

 

[1] محسن امین، اعیان الشیعه، جلد اول، بیروت ۱۴۰۳ ق ص ۳۰.

[2] ابن قیتبه دنیوری – الامامة و السیاسه – جلد دوم، قاهره ۱۹۵۷ م ص ۱۵۲.

فهرست مطالب

۱- مقدمه

۲- اندیشه‌های سیاسی اسلام

۳- زندگینامه الماوردی

۴- تألیفات الماوردی

۵- باب اول: امامت

۶- باب دوم:‌ولایت

۷- باب سوم: امارت

۸- نتیجه

۹- فهرست منابع
   

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.