دانلود پروژه مقاله و گزارش کارآموزی و کارآفرینی

این وبلاگ با مساعدت دوستان عزیزم آماده کمک به شما عزیزان میباشد

دانلود پروژه مقاله و گزارش کارآموزی و کارآفرینی

این وبلاگ با مساعدت دوستان عزیزم آماده کمک به شما عزیزان میباشد

در مورد بیابان زدایی

در مورد بیابان زدایی

عنوان

در مورد بیابان زدائی

چکیده : 

بیابانها عمدتا ً در قلمرو بین المدارین و یا برخی از مناطق بری ، آنجا که زمستانهای سرد و تابستانهای گرم دارد گسترش یافته است و حدود یک سوم از خشکیها را اشتغال کرده است و یونسکو وسعت آن را 50 میلیون کیلومتر برآورده کرده است . بیابانهای داخلی در ایران ، در منطقه فلات مرکزی ایران قرار گرفته اند که این منطقه نیمی از مساحت ایران را شامل می شود . این منطققه که در میان رشته کوههای البرز و خراسان و زاگرس واقع گریده است کبیه مناطق کویری و بیابانی ایران را در بر گرفته است . 

یکی از دغدغه های امروز کشورهای جهان موضوع بیابان زدایی است . توجه به مقوله بیابان زدایی برای کشوری همچون ایران که 43 میلیون هکتار معادل یک چهارم وسعت آن را بیابان فرا گرفته ضرورتی انکار ناپذیر است.حال آنکه 6 میلیون هکتار از این سطح وضعیتی بحرانی دارند و تنها 2 میلیون هکتار آن مهار شده است. 

تعاریف بیابان :

1- بیابان یکی از اکوسیستم‌های اصلی خشکی است که از زمینهای بوته‌زاری تشکیل شده است که در آنها گیاهان بسیار پراکنده‌اند و به‌وسیله خاک لخت و شنی از هم جدا مانده‌اند. بسیاری از بیابانها در مجاورت رشته کوهها واقع هستند.

2- بیابان عبارت از فضاهای که انسان در پهنۀ آن حضور ندارد : مناطق قطبی ، کوهستانها ی مرتفع و برخی از جنگل های منطق استوایی را می توان بیابان نامید . با وجود این ، به سبب تغییری که در کاربرد این اصطلاح انجام گرفته است و جانشین ومعادل صحرا گردیده است که معرف فضاهای است که خشکی هوا را لمس کرده و بدون رویش گیاهی و اشتغال انسانی است ( فرید ، بیابان ص 86 – فضای جغرافیایی ، سال دوم شماره 6 ، تابستان 1381). 

3- بیابان سرزمین وسیعی است که به خاطر بارندگی سالیانه کم دارای پوشش گیاهی کمی است. 

عنوان

در مورد بیابان زدائی

این فایل با فرمت ورد و آماده پرینت می باشد.

چکیده :   ۱

تعاریف بیابان :   ۱

موقعیت بیابان ها :   ۳

مشخصات بیابان از نظر آب و هوا   ۴

ویژگی های آب وهوایی مناطق بیابانی   ۵

اقلیمهای بیابانی :   ۶

نوسانات آب و هوایی و بیابان زایی   ۹

خاک بیابان   ۱۰

جانوران و سازگاری آنها به خشکی   ۱۱

بیابانهای ایران :   ۱۳

علل پیدایش بیابانهای ایران :   ۱۴

مشخصات اقلیم بیابانهای ایران :   ۱۶

رویشهای های کویری :   ۱۶

بوته ها و علف های شن زارها و مناطق کویری :   ۱۷

خاکهای مناطق خشک و کویری ایران :   ۱۹

اشتغال انسانی بیابانها :   ۲۲

انسان چگونه موجب گسترش بیابانها می‌شود؟   ۲۲

پیشنهادات :   ۲۶

منابع :   ۲۸ 

 

 

 

4- در ایران قسمت‌های نسبتاً وسیع بیابان که به خاطر کمبود باران و نمکی بودن خاک به کلی بدون پوشش گیاهی است کویر نامیده می‌شود. 

5- کویر : زمین های گلی و شور و نمک زار را کویر گویند یا کویر زمین گلی که در آن ترکیبات نمکی به مقدار زیاد یا کم وجود دارد گفته می شود . این زمین ها برای زراعت مساعد نیست .(خیام جزوۀ درسی مناطق خشک ایران ، ص 8) 

6- در تعیین ویژگی بیابانها دو عنصر بارش ودما نقش اساسی دارد وبیابان با توجه به شرایط پیکر اقلیمی و زیستی به حالت کم آبی و خشکی که علت کاهش پوشش گیاهی ودر نتیجه حیات حیوانی است گویند 

7- مناطقی که به سبب کمبود آب وخاک وپوشش گیاهی ناچیز توانایی حفاظت موثر از زمین را در برابر تخریب عوامل اتمسفری را ندارند مناطق خشک (بیابانی) گویند(دکتر محمود لاجوردی مجله رشد جغرافیا شماره ۳۶)

8- دکتر پرویز کردوانی : بعضی سعی کرده اند با توام نمودن چند ویژگی مناطق خشک را تعریف کنند و بر این اساس مناطقی را خشک و بویژه دارای بیابانی و کویری گویند که بارندگی در آنجا کم صورت می گیرد میزان ریزشهای آبی جوی از تبخیر سالانه کمتر ، آب قابل استفاده محدود و منطقه از لحاظ پوشش گیاهی فقیر و یا فاقد آن است و غیره... اما هیچک از آنها  نمی تواند یک تعریف جامع ودقیق وقانع کننده ای برای مناطق خشک و کویری و بیابانی باشد که بر اساس آن بتوان حد ومرز مناطق خشک را به طور دقیق تعیین کرد،زیرا : 

اولاً - ویژگی های مناطق خشک متنوع ومتعدد است.

ثانیاٌ - مسائلی در راه شناخت ویژگی های اقلیمی و نیز تعیین حد ومرز مشخص مناطق خشک وجود دارد از آن جمله موارد ذیل را می توان نام برد :

الف - ناچیز یا ناکافی بودن ایستگاه های هو اشناسی در مناطق خشک و در نتیجه عدم اطلاعات کافی 

ب- تغییرات بسیار زیاد بارندگی در سالهای مختلف 

موقعیت بیابان ها : 

بیابانها عمدتا ً در قلمرو بین المدارین و یا برخی از مناطق بری ، آنجا که زمستانهای سرد و تابستانهای گرم دارد گسترش یافته است و حدود یک سوم از خشکیها را اشتغال کرده است و یونسکو وسعت آن را 50 میلیون کیلومتر برآورده کرده است . با توجه ساده به نقشه پرا کندگی بیابانها می توان دریافت که تقریباً بین مدارات ۲۰ تا ۴۰ درجه در نیمکره شمالی بیابانهای : صحرای آفریقا – عربستان – ایران – آسیای مرکزی – و آمریکای شمالی و در نیمکره جنوبی بیابانهای : شیلی – پرو – آرژانتین – آفریقای جنوب غربی و استرالیا گسترده شده اند . این نوارها مجاور حاره ای شمالی و جنوبی همه بیابانهای کره زمین را در بر نمی گیرد . به عبارت دیگر بیابانها به سواحل اقیانوسها ختم نمی شود بلکه دنباله آنها از نظر ویژگی های اقلیمی به داخل دریا ها و اقیانوس ها نیز کشیده می شوند.در واقع شرایط ییابانی در صحرای غربی موریتانی – نامیبیا – آتا کاما – استرالیای غربی – کالیفرنیا و ... تا فواصل زیادی بر روی اقیانوس ها ادامه دارد. امتداد ونظم این کمربند نسبی است و شرایط هماهنگی ندارد مثلاً عین الصلاح در مرکز الجزایر با بارندگی صفر تا ۱۴میلیمتر در سال دقیقاً در همان عرضی قرار دارد که چراپونچی با ۱۲ متر بارندگی سالانه قرار دارد . این دو کمربند کم آب وخشک زمین نه با استوا و نه با یکدیگر موازی نیستند .بلکه به صورت نوار موربی از جنوب غربی به شمال شرقی در نیمکره شمالی واز شمال غربی به جنوب شرقی در نیمکره جنوبی کشیده شده اند و خصوصیات این دو کمربند نیز یکسان نیست . مثلاً در کمربند شمالی در یک انتها بیابان گرم صحرا ودر انتهای دیگر بیابان سرد گبی قرار دارد . ودر واقع محل بیابانهای مهم دنیا بر یک نوار یا بهتر بر ردیف هایی از توده های پر فشار جنب حاره ای منطبق است که دور تا دور کره زمین را در بر گرفته و از طرفین به وسیله دو مرکز کم فشار حلقوی محدود شده اند . بنابراین بر فراز بیابانها زنجیره ای از سلو لهای متوالی پر فشار گسترش یافته که در جهت حرکت عقربه های ساعت می چرخند و محور میانی آنها تقریباًدر حدود ۳۰ درجه است .  

مشخصات بیابان از نظر آب و هوا 

بیابانها ، فضاهای  خشکی هستند که بارندگی سالانه آنها از 250 میلیمتر کمتر است. بسیاری از بیابانها در مجاورت رشته کوههایی بلند قرار دارند که هوا را روبه بالا می‌راند و در آنجا ، هوای سردتر ، بخار آب را سرد کرده و باران ایجاد می‌شود. سپس هوا رطوبت از دست داده به سوی منطقه مجاور حرکت کند و اقلیم بیابانها را بوجود می‌آْورد. مثلا توده‌های هوا که از اقیانوس اطلس به سواحل غربی ایالات متحده می‌رسد، غالبا مقدار زیادی بخار آب در خود دارد. همچنان که این توده هوا از رشته کوه "سیراکازاکاد" بالا می‌رود. بیشتر رطوبت آن به صورت باران فرو می‌ریزد.

بسیاری از مناطق غربی این رشته کوهها سالانه 200-150 میلی‌متر ، باران دریافت می‌کنند، اما مناطق بیابانی از شرق این دو رشته کوه گسترش می‌یابد و بیشتر ایالات ایداهو ویتا را در برمی‌گیرد. گاهی هوای مرطوب بطور غیر معمول به این مناطق خشک می‌رسد، اما معمولا این هوا فقط می‌تواند رگباری ایجاد کند. نظیر همین وضعیت را رشته کوههای البرز در قسمت شمال ایران بوجود آورده‌اند، که در نتیجه گیلان و مازندران مرطوب و بخش جنوبی البرز خشک مانده است (بیابان پناهگاهی ). در کنار این بیابانها ، بیابانهای ساحلی ( جریانات سرد سبب بوجود آمدن آن می شود) ، بری (بعلت دوری از توده هوایی اقیانوسی) ، بیابانهای منطقه ای ( که بعلت فشارزیاد منطقه حاره مربوط است این بیابانها بین مدار 15 و 35 عرض جغرافیایی قرار دارد و از سواحل موریتانی تا عربستان و شمال مکزیک تا استرالیا امتداد می یابد . این بیابانها در نواحی بسیار وسیع بری و بخشی از آنها به دور از توده هوای دریایی قرار گرفته است . باران در بیابان سالانه کمتر از 25 سانتیمتر و نامرتب است. رطوبت هوا کم و نور خورشید در روزها شدید است و شبها سرد و تبخیر زیاد است. دراثر باران کم مرتع ممکن است به بیابان تبدیل شود، و در اغلب نقاط دنیا وجود دارد مانند کویرمرکزی ایران ، گیاهان این منطقه اغلب یک ساله و یا پایدار و دارای برگها و ساقه ضخیم و گوشتی هستند.

دانلود کامل در مورد بیابان زدایی

روش های مختلف آبیاری

روش های مختلف آبیاری

عنوان

روش های مختلف آبیاری

مختصری درباره تاریخچه آبیاری 

از گذشته های دور کشاورزی یکی از مهمترین راه های تامین غذای انسان بوده است . زراعت در ابتدا بستگی زیادی به مقدار بارش برف و باران داشت و اگر در یک سال به اندازه کافی بارندگی نمی شد ، محصول خوبی هم بدست نمی آمد ، بنابراین ، نیاکان ما به فکر افتادند تا از آبهایی که در طبیعت به صورت رودخانه ، چشمه ، چاه و قنات وجود داشت ، برای آبیاری زمینهای خود استفاده کنند . چه این ترتیب بود که روش زراعت آبی تبدیل شد . از بین رفتن خاک کشاورزی ، دشواریهای فراوان آبیاری و صرف وقت و هزینه زیاد ، انسان را به فکر انداخت تا راه جدیدی برای آسان تر شدن آبیاری مزارع خود پیدا کنند . سرانجام با الهام از ریزش باران در طبیعت ( آبپاش ) اختراع شد . ولی چون از این وسیله نمی توانستند برای زمینهای بزرگ استفاده کنند روش تازه ای برای آبیاری باغها و مزاع پیدا کرده آن را ( آبیاری تحت فشار ) نامیدند .  در این روش ( آب ) به وسیله پمپ یا اختلاف ارتفاع تحت فشار قرار گرفته و به صورت باران یا قطره و یا روشهای مناسب دیگر ، در اختیار گیاه قرار می گیرد . آبیاری تحت فشار روش ها و دستگاه های مختلفی دارد . معروفترین آن ، روش آبیاری بارانی و قطره ای هستند . در این نشریه شما با انواع دستگاهها و روش های مختلف آبیاری بارانی و قطره ای آشنایی بیشتری پیدا می کنید . 

روش کار دستگاه های آبیاری تحت فشار 

اساس کار این دستگاه ها بسیار ساده است . آب از یک طرف با فشار وارد لوله اصلی و سپس لوله های فرعی شده و از طریق سوراخ هایی که به آنها قطره چکان ، آب پاش ، آب فشان و یا نازل می گویند ، چه صورت قطره یا ذرات ریز خارج می شود . 

برای این که آب بتواند با فشار از این سوراخ ها خارج شده و تولید باران نماید ، باید یک دستگاه پمپ را در ابتدای لوله اصلی قرار داد و چه این وسیله فشار لازم را تامین نمود . 

روش ها و دستگاه های مختلف آبیاری تحت فشار 

به علت اینکه همه مزارع در شرایط یکسان قرار ندارند لذا دستگاه های آبیاری مختلفی نیز اختراع شده و هر یک از آنها برای شرایط و محل خاصی طراحی شده اند البته بعضی از این دستگاهها به گونه ای طراحی شده اند که از آنها می توان در همه زمین ها استفاده نمود . 

عنوان

روش های مختلف آبیاری

این فایل با فرمت ورد و آماده پرینت می باشد.

 

فهرست مطالب

مختصری درباره تاریخچه آبیاری   ۱

روش کار دستگاه های آبیاری تحت فشار   ۲

روش ها و دستگاه های مختلف آبیاری تحت فشار   ۲

۱ ـ روش های آبیاری بارانی کلاسیک   ۲

۲ ـ دستگاه آبیاری بارانی غلطان   ۳

۳ ـ دستگاه آبیاری بارانی قرقره ای   ۴

۴ ـ دستگاه آبیاری بارانی دوار مرکزی   ۵

۵ ـ دستگاه آبیاری بارانی خطی   ۵

۶ ـ روش آبیاری قطره ای   ۶

معرفی روش آبیاری بارانی کلاسیک   ۷

اجزاء تشکیل دهنده روش آبیاری بارانی کلاسیک   ۸

۱ ـ قسمت تامین آب و ایجاد فشار   ۸

۲ ـ لوله های اصلی ، فرعی و اتصال ها   ۹

۳ ـ بال   ۹

۴ ـ شیر فلکه و فشار سنج   ۱۰

۵ ـ پایه آبپاش و نگهدارنده آن   ۱۰

۶ ـ آبپاش   ۱۰

خلاصه   ۱۲

قطعات دستگاه آبیاری بارانی غلطان   ۱۲

۱ ـ موتور و شاسی :   ۱۳

۲ ـ لوله اصلی ( بال )   ۱۳

۳ ـ چرخ ها   ۱۴

۴ ـ آبپاش ها   ۱۴

روش جابجا کردن دستگاه   ۱۴

خلاصه   ۱۵

آبیاری بارانی قرقره ای   ۱۵

قسمتهای مختلف دستگاه آبیاری بارانی قرقره ای   ۱۵

شیوه کار دستگاه   ۱۷

معرفی دستگاه آبیاری بارانی دوار مرکزی   ۱۷

قسمتهای مختلف دستگاه دوار مرکزی   ۱۸

۱ ـ برج مرکزی :   ۱۸

۲ ـ بال ها یا بازوها   ۱۹

۳ ـ پاشنده ها   ۱۹

۴ ـ برج ها   ۱۹

۵ ـ بال اضافی   ۱۹

روش آبیاری قطره ایی   ۲۰

قسمتهای مختلف روش آبیاری قطره یی .   ۲۰

الف ) قسمت تأمین فشار و کنترل مرکزی   ۲۰

لوله ها   ۲۱

قطره چکانها   ۲۲

فهرست منابع   ۲۳

 

 

1 ـ روش های آبیاری بارانی کلاسیک 

در این روشها لوله های اصلی به لوله های فرعی وصل می شوند و روی لوله های فرعی آب پاش های مخصوصی نصب شده که دور خود می چرخد و آب را در اطراف به صورت دایره می پاشد و لوله هایی که آب پاش ها بر روی آنها نصب شده اند ( بال ) نام دارد . در این روش از یک دستگاه موتور پمپ یا الکترو پمپ و تعدادی لوله و آب پاش برای آبیاری استفاده می شود . اگر همه اجزاء قابل جابجایی باشند آنرا ( روش کلاسیک متحرک ) می نامند . 

در مواردی لوله اصلی و موتور پمپ ثابت است ولی برای صرفه جویی در هزینة خرید لوله و لوله کشی پس از این که آبیاری انجام شد بال و آب پاش ها را باز نموده و در جای دیگر نصب می کنند . این کار ادامه دارد تا کل مزرعه آبیاری شود . این روش را ( روش کلاسیک نیمه متحرک ) می گویند . 

گاهی لوله ای اصلی ، فرعی ، بال ، آب پاش ها و موتور پمپ ثابت هستند و کل مزرعه توسط آنها آبیاری می شود که به این ( روش ثابت ) می گویند و اکثراً لوله ها در زیر زمین کار گذاشته شده اند . در ایران و بسیاری دیگر کشورها روش کلاسیک نیمه متحرک رواج بیشتری دارد . 

2 ـ دستگاه آبیاری بارانی غلطان 

دستگاه دیگری ساخته شده که به آن ( دستگاه آبیاری بارانی غلطان ) می گویند که نام خارجی آن ( ویل موو ) است یک لوله آلومینیومی که تقریباً 10 سانتیمتر قطر دارد از وسط تعدادی چرخ می گذرد . 

این لوله دو کار انجام می دهد . هم به عنوان محور چرخ ها به حساب می آید و هم این که آب از داخل آن عبور کرده و به آب پاش ها می رسد . هنگام جابجایی ، دستگاه توسط یک موتور با نیروی هشت اسب که در وسط دستگاه ورودی شاسی قرار دارد ، روی زمین حرکت می کند . مزرع توسط این دستگاه به صورت چهار گوش آبیاری می شود . در این روش آبیاری لوله آبرسان که در زیر زمین قرار داشته آب را از منبع به سر مزرعه می آورد . 

لوله خرطومی که رابط بین لوله آبرسان و لوله دستگاه می باشد توسط یک شیر آبگیر به آن وصل شده و آب را به دستگاه می رساند . 

روش کار به ترتیب است که ابتدا دستگاه به محل مورد نظر منتقل می شود سپس به وسیلة لوله رابط خرطومی ، لوله های دستگاه و لوله های آبرسان به هم متصل می شوند با باز شدن شیر آبگیر آب در لوله ها جریان پیدا کرده و از طریق آبپاش ها آبیاری انجام می شود . پس از اتمام یک قطعه لوله خرطومی را جدا کرده و آب داخل لوله ها را خارج نموده سپس موتور را برای جا به جایی دستگاه روش کرده و آن را به قطعه دیگر که هنوز آبیاری نشده است می برند این عمل آنقدر تکرار می شود تا تمام سطح مزرعه آبیاری شود . 

3 ـ دستگاه آبیاری بارانی قرقره ای 

این دستگاه شبیه یک قرقرة شبیه یک قرقرة بزرگ است که بر روی یک شاسی قرار دارد و می تواند به اطراف بچرخد . این دستگاه توسط تراکتور جابجا می شود برای رساندن آب از دستگاه به آبپاش از لوله پلی اتیلین نیمه سخت که به دور قرقره جمع می شود و خیلی هم محکم است ، استفاده می شود طول لوله به 300 متر هم می رسد . یک طرف این لوله ها به دستگاه قرقره ای و طرف دیگر آن به آبپاش بزرگی که شبیه یک تفنگ است وصل شده است . آب پاش بزرگ روی پایه ای که به آن ارابه می گویند قرار دارد . ارابه ممکن است چرخ هم داشته باشد . 

دانلود کامل روش های مختلف آبیاری

دفع سموم و آفات در کشاورزی

دفع سموم و آفات در کشاورزی

عنوان

دفع سموم و آفات در کشاورزی

-1- مقدمه: 

کشاورزان همواره در طول تاریخ با علفهای هرز در مبارزه بوده¬اند و در این راه به پیشرفتهای قابل ملاحظه¬ای دست یافته¬اند. بشر مبارزه با علفهای هرز را از طریق دست و استفاده از حیوانات شروع نمود و در حال حاضر این راه از طریق مکانیکی و شیمیایی ادامه می¬یابد. پیشرفتهای به دست آمده برای مبارزه با علفهای هرز همواره با پیشرفتهای بشر در به کارگیری انرژیهای مختلف همراه بوده است به طوریکه بشر در این مسیر ابتدا از نیروی انسانی و حیوانات اهلی استفاده نمود و به تدریج انرژیهای فسیلی را جایگزین آنها کرده است. در حال حاضر کشاورزان چهار روش را برای مبارزه با علفهای هرز در پیش رو دارند که عبارتند از: 1- روشهای زراعی 2- روشهای بیولوژیکی 3- روشهای مکانیکی 4- روشهای شیمیایی. از این روشها، روش شیمیایی از همه رایج¬تر شده است و امروزه افزایش وابستگی به علف¬کشها باعث بروز مشکلاتی از قبیل مقاومت علفهای هرز به علف¬کشها و آلودگی آب و خاک به سموم است.

جدول 1-1  تولید آفت کشها در هند (تولید 1000تن)

%installed capacity 97-1996 %change 96- 1995 Herbicide

6/55 0/1 1/11 + 9/0 D- 4 و 2

8/17 8/0 3/33 - 2/1 butachlor

30 09/0 7/35 - 14/0 fluchloralin

8/96 0/3 1/11 + 7/2 isproturon

مصرف علف¬کشها در کشورهای توسعه نیافته مثل هند فقط   3/0 است در حالیکه در کشورهای توسعه یافته مثل کره و ژاپن به ترتیب  6/6 و  8/10 است.

عنوان

دفع سموم و آفات در کشاورزی

این فایل با فرمت ورد و آماده پرینت می باشد.

 

فصل اول    ۱

سموم دفع آفات (علفکشها)    ۱

۱-۱- مقدمه:    ۲

۱-۲- تاریخچه:    ۳

۱-۳- کاربردها :    ۴

فصل دوم    ۸

عنوان :ادبیات تحقیق    ۸

۲-۲- کاهش فتوکاتالیتیکی ناهمگن از Prometryn در محلولهای آبی با استفاده از تابش UV.Vis:    ۱۷

۲-۳- کاهش فتوکاتالیتیکی متیل پاراتیون، مسیرهای واکنش و محصولات واکنش حد واسط:    ۱۸

فصل سوم    ۳۴

بخش تجربی    ۳۴

۳-۱ بخش تجربی    ۳۵

۳-۱-۱ مواد شیمیایی مورد استفاده:    ۳۵

۳-۱-۲-دستگاه های مورد استفاده    ۳۵

۳-۱-۳- تهیه محلولهای مورد نیاز:    ۳۵

۳-۱-۴-  طیف جذبی    ۳۷

۳-۱-۵- نحوه انجام کار    ۳۷

۳-۱-۶- بررسی و بهینه سازی پارامتر ها    ۴۰

۳-۱-۶-۱- اثر غلظت سدیم نیتریت    ۴۰

۳-۱-۶-۲- اثر غلظت معرف ۱ و ۳ و ۵ – تری هیدروکسی بنزن    ۴۲

۳-۱-۷- نتایج بدست آمده از مرحله بهینه سازی    ۴۷

۳-۱-۸- منحنی کالیبراسیون    ۴۷

فصل چهارم    ۵۱

عنوان : نتایج و بحث    ۵۱

۴-۱- واکنش دی آزوتیزاسیون :    ۵۲

۴-۲-حد تشخیص و حد کمی سازی:    ۵۲

۴-۳- اندازه گیری نمونه واقعی :    ۵۴

مراجع    ۵۷

 

 

 

یک علف¬کش در مفهوم گسترده کلمه، ترکیبی است که قادر به از بین بردن و آسیب شدید به گیاهان می باشد و می تواند جلوی رشد گیاه را بگیرد و یا بخشهایی از گیاه را از بین ببرد، که ممکن است بیابانی و خودرو باشد و یا نوع پرورش¬یافته آن در مکانهای مختلف می¬روید[1].

 

1-2- تاریخچه: 

اولین علف¬کش ثبت شده در ایران مربوط به سال 1347 می¬باشد و از آن تاریخ تا کنون 70 علف¬کش از گروههای مختلف در ایران به ثبت رسیده است. به این ترتیب به طور متوسط از زمان ثبت اولین علف¬کش تا کنون سالانه دو علف¬کش به ثبت رسیده است. روند ثبت علف¬کشها با توجه به شرایط سیاسی و اجتماعی حاکم بر جامعه نوسانات شدیدی داشته است. بیشترین تعداد علف¬کشها در حد فاصل سالهای 1347 تا 1350 و سالهای 1350 تا 1355 بوده است و از آن تاریخ به بعد به دلیل وقوع جنگ تحمیلی و مشکلات حاکم بر کشور این روند کاهش یافته، تا جائیکه بین سالهای 1360 تا 1365 تنها دو عدد علف¬کش جدید به ثبت رسیده است. از سال 1365 با پشت سر گذاشتن پاره¬ای از مشکلات در کشور ما ثبت سموم جدید بیشتر شده و این روند ادامه یافته است. تا اینکه در 5 سال اخیر حدود 13 علف¬کش جدید به ثبت رسیده است [2].

در طی بیست سال گذشته همواره در دنیا سهم فروش علف¬کشها از کل سموم آفت¬کش فروخته شده بیشتر است.

شکلهای زیر سهم فروش جهانی علف¬کش¬ها و حشره¬کشها و قارچ¬کشها و بقیه سموم کشاورزی را در سالهای 1980 و 2000 نشان می¬دهد.

 

شکل (1-1) : سهم جهانی فروش

 علف کش ها ، حشره کش ها و

 قارچ کش ها از کل سموم 

فروخته شده در سال 1980

 

 

 

شکل (1-2) : سهم جهانی فروش علف¬کشها، حشره¬کشها و قارچ¬کشها

 از کل سموم فروخته شده در سال 2000

علی¬رغم اختلاف جزئی که در سهم هر یک از آفت¬کشهای فروخته شده در این دو سال مشاهده می¬شود ولی همواره بیشترین سهم مربوط به علف¬کشها است.در برخی از کشورها مانند آمریکا سهم فروش علف کش ها از کل آفت کش های بفروش رسیده از این مقدار هم فراتر رفته است و بر اساس اطلاعات مو جود در سال 1993 حدود 68% از سموم فروخته شده در بخش کشاورزی آمریکا مربوط به علف کش ها بوده است]3[.

1-3- کاربردها :

دی¬نیتروآنیلین¬ها علف¬کش¬هایی هستند که برای کنترل علف¬های هرز باریک و پهن برگ در برخی از محصولات زراعی مورد استفاده قرار می¬گیرند. این علف¬کش¬ها از نوع پیش¬رویشی بوده و در خاک مصرف شده و از طریق جلوگیری از تقسیم و طویل شدن سلول مانع از رشد علف¬های هرز می¬گردند. از جمله مکانیزمهایی که باعث مقاومت گیاهان زراعی نسبت به علف¬کش¬های دی-نیتروآنیلین می¬شود، می¬توان به متابولیسم علف¬کش و جاسازی علف¬کش در بخشهای لیپیدی و تغییر محل عمل علف¬کش اشاره نمود. علف¬کش¬های دی¬نیتروآنیلین به خانواده¬ای از ترکیبات شیمیایی تعلق دارند که مکانیزم اصلی عمل آنها دپلی¬مریزاسیون میکروتوبولها است. میکروتوبولها از اجزای ضروری برای تقسیم سلولی و طویل شدن سلولهای ریشه هستند این علف¬کش¬ها به مختل کننده تقسیم میتوز نیز معروفند. وقتی علف کش های دی نیترو آنیلین از طریق اختلال در فعالیت میکرو توبول ها، از تقسیم سلولی جلوگیری می کنند تقسیم سلولی ناقص صورت می گیرد و گاهی اوقات منجر به تولید سلولهای چند هسته ای می گردد. این علف کش ها گیاهان و قسمت هایی از گیاهان که سریع رشد و تقسیم می شوند را تحت تاثیر قرار می دهند. تقسیم سلولی ابتدا در نواحی مریستمی گیاه اتفاق می افتد. بنابراین وقتی دی نیترو آنیلین ها با نواحی مریستمی تماس حاصل می کنند، از تقسیم سلولی آنها جلوگیری به عمل می آورند. 

جدول (1-2)علف¬کش¬های دی¬نیتروآنیلین ثبت شده در ایران

خانواده شیمیایی نام عمومی نام تجاری

دی¬نیتروآنیلین تریفلورالین

اتان¬فلورالین

دی¬نیترآمین

پندی¬متالین ترفلان

سونالان

کوبکس

استومپ

 

اتصال دی¬نیتروآنیلین¬ها به ذرات خاک باعث محدود شدن حرکت آنها به سوی گیاه می¬شود. هنگامی که گیاهچه از درون لایه¬های خاک تیمار شده با علف¬کش دی¬نیتروآنیلین به سمت بیرون خاک رشد می¬کند، این علف¬کش¬ها به سهولت در غشاهای چربی گیاهچه حل می¬شوند. از آنجا که پس از جذب سرعت انتقال این علف¬کش¬ها زیاد نیست، بنابراین به جز دی¬نیتروآنیلین¬هایی که با منطقه مریستمی تماس حاصل می¬کنند و وارد هسته سلولها می¬گردند، بقیه اثر کمی بر جا می-گذارند. علف¬کش¬های دی¬نیتروآنیلین هیچگونه اثری بر روی تقسیم میتوزی سلولهای حیوانی ندارند. این علف¬کش¬ها برای پرندگان بی¬خطرند،در خصوص نحوه توزیع علف کش های دی نیتروآنیلین در قسمت های مختلف سلول اطلاعات زیادی در دست نیست. 

 

دی¬نیترآمین: (Dinitramine) علف¬کشی از گروه دی¬نیتروآنیلین¬ها که جذب آن از طریق ریشه است. اثر آن مانع جوانه زدن بذر و بازدارنده ریشه است. دی¬نیترآمین با نام تجاری کوبکس (Cobex) با فرمولاسیون EC 25% ، دارای وزن مولکولی(2/322= MW)،رنگ زرد کمرنگ،نقطه ذوب5/94 درجه سا نتی گرادوساختمان مولکولی زیرمی باشد 

 

 

ساختمان کوبکس

 

مقدار مصرف آن 3 لیتر در هکتار برای پنبه و سویا می¬باشد. علاوه بر آن برای کنترل علف¬های هرز غلات دانه¬ریز، سبزیجات و همچنین درختان میوه کاربرد دارد. در صورتی که این علف¬کش¬ها بلافاصله پس از مصرف، با لایه 5 سانتی¬متری بالای خاک مخلوط شوند، خطر تجزیه نوری کم می¬شود. از آنجا که حلالیت این علف¬کش¬ها در آب کم است بنابراین در منطقه¬ای که اکثر علفهای هرز جوانه می¬زنند باقی خواهند ماند]3.[

فرمولاسیون، ترکیبات یک علف¬کش است که به وسیله سازنده برای استفاده عملی تهیه می¬شود. فرمولاسیون همچنین  نشان¬دهنده تمامی اجزای ترکیبی محتوی ظرف است که شامل ماده فعال (مسموم کننده واقعی) به اضافه مواد خنثی همچون مواد حل¬شدنی، مواد رقیق کننده و مواد افزوده شده دیگر می باشد]4[.

علف¬کشهای قابل استفاده باید به راحتی قابل حمل باشند و اگر به طرز صحیحی استفاده شوند، بتوانند به صورت یکنواخت و دقیقی بدون هیچگونه ضرری برای استفاده کننده مصرف شوند. اکثرعلف¬کش ها طوری فرموله شده اند که بتوان آنها را با یک حمل کنندۀ مناسب و راحت به کار برد.

علف¬کش های رایج که با قابلیت اسپری تهیه شده اند، به گونه¬ای فرموله شده¬اند که می¬توان آنها را با آب، با کودهای مایع و یا با روغنهای با غلظت گازوئیل به کار برد. بعضی از علف¬کشها به نحوی فرموله شده¬اند که سموم به صورت گرانول¬های خشک یا ذرات پوشش¬دار (pelleted) از مخازن خارج می¬شوند. علف¬کشها را معمولاً به صورت گرد (dust) استفاده نمی¬کنند زیرا علاوه برمشکل حمل و نقل احتمال فرار (drift) آنها به طرف گیاهان حساس غیر هدف نیز وجود دارد[5].

دانلود کامل دفع سموم و آفات در کشاورزی

نقش گیاه دارچین در درمان بیماریها

نقش گیاه دارچین در درمان بیماریها

عنوان

نقش گیاه دارچین در درمان بیماریها

مقدمه:

گیاهان اولین موجودات خلقت و این جاندارن خاموش و نمودارهای زیبایی در طبیعت، پت از گذشت میلیون ها سال که از پیدایش آنها برروز زمین می گذرد، در طی چند قرن اخیر، آثار  و خواص اعجاز انگیز خود را توسط  دست بشر به منصه ظهور رساانده‌اند.

طب و طبابت و به طور اعم معالات از ولین مسائلی است که بشر برای حفظ اعتدال و توازن مزاج  در بروز امراض جهت اعاده سلامتی به آن روی آورده نسبت به دفع وضع قوانین، امکانات، تحقیقات و گردآوی لازم ومسائل مربوطه نهایت باریک بینی و دقت را معمول داشته، زیرا به هر صورت جان آدمی گنجیه و دیعه ای است که حفظ آن ذاتی و غریزی است .

در طی قرون و اعصار متمادی مردم به خواص درمانی گیاهان پی برده اند و دانشمندان بزرگی  در اقصی نقاط جهان، دراین زمینه تحقیق و کار کرده اند و کتا بها نوشته اندو همزمان با سایر نقاط دنیا در ایران نیز استاتید و دانشمندان بلند پایه ای چون اوبو‌علی سینا، محمد زکریای رازی، سید اسماعی جرجانی و ابونصر موفق هروی قرن های متمادی علم پزشکی ئ درمانی جهان را تحت تاثیر قرار داده و به حدی ارتقاء علمی یافته اند که آثار آنها به اروپا رفته وتا قرون شانزده و هفده، تعلیمات منحصر به فرد دانشگاهی را تشیکل داده وهنوز مضامین آن مورد تتبع و ترجمه و استفاده است.

عنوان

نقش گیاه دارچین در درمان بیماریها

این فایل با فرمت ورد و آماده پرینت می باشد.

 

فهرست مطالب

مقدمه:   

معرفی گیاه دارچین (۵)   

انواع دارچین   

مشخصات گیاه دارچین   

ترکیبات شیمیایی   

روشهای مختلف کنترل های کیفی و کمی شیمیایی   

سنجش های مرغوبیت   

مصرف غذایی   

دارچین در طب سنتی   

خواص دارویی و درمانی   

خاصیت ضد میکروبی دارچین   

مختصری در مورد بیماری دیابت   

آثر آنتی دیابتیک دارچین   

صوو داروی ( ۱ و ۶ و ۱۱)   

عوارض جانبی دارچین   

عوارض پوستی و آلرژیک  

تداخلات دارویی   

باروری، بارداری شیردهی:   

قدرت جهش زایی و سرطان زایی   

فهرست  منابع فارسی   

 

 

 

فارماکوکنوزی که معینی تحت الفظی آن داردوشناسی (علم الادویه) است، جزئی از هنر و علم پزشکی به شمار می آید و آغاز آن از زمانی است که بشر ب درمان بیماری‌ها پرداخته است. فارماکوکنوزی از تمدن های کهن، که در آنها از اجزای حیوانات و گیاهان، محلول های شفا بخش وتهیه می کردند و آنها را برای از  بردن آلام و کاستن رنج ومقابل با بیماری ها به کار می بردند و ریشه گرفته است. منشا اولیه فارماکوکنوزی را می توان در اسرار جادوگری قبایل بشری دانست که توانسته است دوره مبت نشده اسرار طب انسانی را پشت سر بگذارد وسیر تکاملی خود را از مرحله بدوی تا به امروز که عصر استفاده  از عوامل اختصاصی است به خوبی طی نماید.

با آنکه امروزه درمان بیماری ها بیشتر از طریق مصرف داروهای صورت می گیرد که منشاء صنعتی دارد واختصاصا در‌آزمایشگاه تهیه می شوند و اثرات قاطع آنها نیز ردرمان بیماری ها موجب توسعه مصر ف آنها گردیده است، معهذا چون با مصرف  بعضی از داروها  زیانهایی به بدن می رسد، روز به روز به اهمتی گیاهان دارویی و فرآورده های آنها بیشتر توجه می‌شود و اعتقاد علومی درباره آنها پیوسته تقویت می‌گردد.

دارچین معمولاً به عنوان پوست درخت  Cinnamomumzeylanicum شناخته می‌شود. در پرتغال و اسپانیا به عنوان  Canela ، در فرانسه Cannelle  و در آلمانی به عنوان Zimt  شناخته می‌شود. در هند و ایران دراچین خوانده می شئد که بمنی چوب درخت چینی است که درقیق ترین توضیح برای دارچین است . اسم آن از « kayumanisk» به معنای چوب شیرین زبان  مالاکا کارگرفته شده که معادل عبری آن «qinnkmu» است که منشا کلمة cinnamon  است. کلمة Canolla توسط ایتالیایی ها استفاده از تا توضیح بدهند به عنوان «little cannan tubes» (لوله های توپی کوچک) که شبیه پوست ساقة لوله شده دارچین است. تجارت دارچین در قرن ها سیرزدهم و چهاردهم در کنترل ونیس بود  که به همین علت این شهر بسیار ثروتمند شده بود (67)

مصری های دارچین را به همراه مر درمومیایی کردن استفاده می کردند، شاید به خاطر سینامیک اسید که خاصیت آنتی باکتریال دارد. عبر ها از دارچین درمراسم مذهبی  استفاده می کردند و در همین حال در مکزیک،‌کشورهای آسیایی، عربستان در شمال آفریقا دارچین  در آشپزی استفاده  می شده ولی بع عنوان ادویه د آشپزی استفاده نمی‌شده است.

در قرون رسطی و بعد از آن دارچین از حصر  صادر می شد که  خود توسط تاجران عرب از سیلان آورده می شد. دارچین  تبدیل به یک طعم محبوب در تعدادی زیادی از غذاها شد و به عنوان محرک اشتها، هاضمه و درمان برای سرفه و گلو درد شناخته شد. در حال حاضر  در آمریکا دارچین به طور عمده برای طعم دادن به دسرها و چاشنی ها استفاده می‌شود. در حالیکه در آن در ترکیبات گرانی که به نوشیدنی ها و قهوه اضافه می‌شود استفاده می‌شود. (68)

دارچین حقیقی در آشپزی مکزیکی و در قهوه و چای بسیار محبوب است.

احتالا دارچینی که مصری ها در زمان فراعنه استفاده می کردند و به طور عمده از چین می آمده جایی که درختستان هایی  از دارچین در جایی اطراف شهر kweikin که اکنون Guilin  (Kwei  به معنای دارچین  و lin  به معنای جنکل است)  خوانده می‌شود و روئید. دارچین حقیقی سیلان که اکنون سرپلانکا نامیده می‌شود توسط پرتغالی ها در اوایل قرن  شانزدهم کشف شد و بعد از آن تجارت آن به طور ظالمانه ای توسط آنها کنترل شد. (65)

درخواست رو به رشد برای دارچین منجر به جنگلی بین هلندی ها و پرتغالی ها شد و در اواسط قرن هفدهم هلندی ها تجارت سیلانی تحت کنترل  درآوردند. در قرن هفدهم خیلی از هلندی ها در سریلانکا درتلاشی برای شکستن قوانین شالمانة مستعمره نشین های جدید قتل عام شدند . اما این منجر به تلافی و پیشرفت پرتغالی ها درکنترل کاشت دارچین جزیره شد.

هلندی ها به زور امتیاز انحصاری دارچین را گرفتند. برای اینکه قیمت ها را بالا نگهدارند در سال 1760 قدار زیادی دارچین را در آمستردام سوزاندند تا دارچین کم یاب شود. شاید این رفتار خسملانه دوستداران خیالباف دارچین را در سیار کشورها قانع کرد که آن ادویه بیش از اندازه در خوراک یزی استفاده شده . (68)

 در هر حال در سال 1795 انگلیسی ها کنترل سیلان را با این امدی که علاقة مردم را نسبت به دارچین  دوباره زنده کنند به دست گرفتند خیلی قبل از این نهال های دارچین  توسط هلندی ها برای کاشت در اندونزی منتقل شد.  اهمیت  دارچین  به طور مستمر و دریجی  رو به کاهش گذاشت چون  استفاده از این ادویه  در آشپزی و ساختن شراب از افتاد اکنون علاقه به دارچین در مصر روبه رشد است. در قرن نوزدهم به مصر دارچین توسط فرانسوی هایی که نهال های آن را در Jardin de plantes  پاریس می کاشتند و معرفی شد. درهرحال  بعد از آن اهمیت  دارچین  در آشپزی فرانسوی کاهش یافت با این حال هنوز در غذهای سنتی  فرانسوی کانادا استفاده می‌شود.

امروزه دارچین به عنوانی ک ماده معطر فوق العاده در غذهای پخته شده مصرف می‌شود. ولی مزه‌آن تعداد محدودی را جذب می کند.و به طور مشابه دارچین به طور گسترده به عنوان دارو یا نگه دارنده غذا یا نجور استفاده می‌شود. ولی تعداد محدودی را جذب می کند از نظر محبوبیت زیاد و جدال های فراوان برای تجارت  آن در هزاره گذشته، این ادولیه باستانی بدون شک  امروزه شایستگی بیشتری برای تحسین دارد. 

رده بندی دارچین

دانلود کامل نقش گیاه دارچین در درمان بیماریها

مقاله در مورد حافظ

مقاله در مورد حافظ

این مطالب بسیار مفید و کار امد هستند امیدواریم استفاده لازم را ببرید

 

فهرست مطالب

•    زندگی نامه

•    تأثیر حافظ در شعر دوره ها ی بعد

•    فال حافظ

•    افکار حافظ

•    علاقه به شیراز

•    روز بزرگداشت حافظ

•    منابع

 

1-    زندگی نامه

اطلاعات چندانی از خانواده و اجداد خواجه حافظ در دست نیست و ظاهراً پدرش بهاءالدین نام داشته و مادرش نیز اهل کازرونبوده‌است.[۶]در اشعار او که می‌تواند یگانه منبع موثّق زندگی او باشد اشارات اندکی از زندگی شخصی و خصوصی او یافت می‌شود. آنچه از فحوای تذکره‌هابه دست می‌آید بیشتر افسانه‌هایی است که از این شخصیّت در ذهن عوام ساخته و پرداخته شده‌است. با این همه آنچه با تکیه به اشارات دیوان او و برخی منابع معتبر قابل بیان است آن است که او در خانواده‌ای از نظر مالی در حد متوسط جامعه زمان خویش متولد شده‌است. (با این حساب که کسب علم و دانش در آن زمان اصولاً مربوط به خانواده‌های مرفه و بعضاً متوسط جامعه بوده‌است). در نوجوانی قرآنرا با چهارده روایت آن از بر کرد]و از همین رو به حافظ ملقب گشته‌است.

آرامگاه حافظ 

در دوران امارت شاه شیخ ابواسحاق(متوفای ۷۵۸ ق) به دربار راه پیدا کرده و احتمالاً شغل دیوانی پیشه کرده‌است. (در قطعهایبا مطلع «خسروا، دادگرا، شیردلا، بحرکفا / ای جلال تو به انواع هنر ارزانی» شاه جلال‌الدین مسعود برادر بزرگ شاه ابواسحاق را خطاب قرار داده و در همان قطعه به صورت ضمنی قید می‌کند که سه سال در دربار مشغول است. شاه مسعود تنها کمتر از یک سال و در سنه ۷۴۳ حاکم شیراز بوده‌است و از این رو می‌توان دریافت که حافظ از اوان جوانی در دربار شاغل بوده‌است). علاوه بر شاه ابواسحاق در دربار شاهان آل مظفرشامل شاه شیخ مبارزالدین، شاه شجاع، شاه منصورو شاه یحیی نیز راه داشته‌است. شاعری پیشه اصلی او نبوده و امرار معاش او از طریق شغلی دیگر (احتمالاً دیوانی) تأمین می‌شده‌است. در این خصوص نیز اشارات متعددی در دیوان او وجود دارد که بیان کننده اتکای او به شغلی جدای از شاعری است، از جمله در تعدادی از این اشارات به درخواست وظیفه (حقوق و مستمری) اشاره دارد.[۸]دربارهٔ سال دقیق تولد او بین مورخینو حافظ‌شناسان اختلاف نظر وجود دارد. دکتر ذبیح‌الله صفاولادت او را در ۷۲۷ ه‍. ق[۹]و دکتر قاسم غنیآن را در ۷۱۷[۱۰]می‌دانند. برخی دیگر از محققین همانند علامه دهخدابر اساس قطعه‌ایاز حافظ ولادت او را قبل از این سال‌ها و حدود ۷۱۰ ق تخمین می‌زنند.[۱۱]آنچه مسلم است ولادت او در اوایل قرن هشتم هجری و بعد از ۷۱۰ واقع شده و به گمان غالب بین ۷۲۰ تا ۷۲۹ ق روی داده‌است.در مورد سال درگذشت او اختلاف کمتری بین مورخان دیده می‌شود و به نظر اغلب آنان ۷۹۲ ق است. از جمله در کتاب مجمل فصیحی نوشته فصیح خوافی(متولد ۷۷۷ ق) که معاصر حافظ بوده و همچنین نفحات الانستألیف جامی(متولد ۸۱۷ ق) به‌صراحت این تاریخ به‌عنوان سال درگذشت خواجه قید شده‌است. محل تولد او شیرازبوده و در همان شهر نیز روی در نقاب خاک کشیده‌است

2-    تأثیر حافظ در شعر دوره های بعد

تبحر حافظ در سرودن غزلبوده و با ترکیب اسلوب و شیوه شعرای پیشین خود سبکی را بنیان نهاده که اگرچه پیرو سبک عراقیاست اما با تمایز ویژه به نام خود او شهرت دارد. برخی از حافظ‌پژوهان شعر او را پایه‌گذار سبک هندیمی‌دانند که ویژگی اصلی آن استقلال نسبی ابیات یک غزل است.[۲۶]

در مقدمه نسخه قزوینی و ستایشگر آمده‌است:

دانلود کامل مقاله در مورد حافظ