دانلود پروژه مقاله و گزارش کارآموزی و کارآفرینی

این وبلاگ با مساعدت دوستان عزیزم آماده کمک به شما عزیزان میباشد

دانلود پروژه مقاله و گزارش کارآموزی و کارآفرینی

این وبلاگ با مساعدت دوستان عزیزم آماده کمک به شما عزیزان میباشد

روش های مختلف آبیاری

روش های مختلف آبیاری

عنوان

روش های مختلف آبیاری

مختصری درباره تاریخچه آبیاری 

از گذشته های دور کشاورزی یکی از مهمترین راه های تامین غذای انسان بوده است . زراعت در ابتدا بستگی زیادی به مقدار بارش برف و باران داشت و اگر در یک سال به اندازه کافی بارندگی نمی شد ، محصول خوبی هم بدست نمی آمد ، بنابراین ، نیاکان ما به فکر افتادند تا از آبهایی که در طبیعت به صورت رودخانه ، چشمه ، چاه و قنات وجود داشت ، برای آبیاری زمینهای خود استفاده کنند . چه این ترتیب بود که روش زراعت آبی تبدیل شد . از بین رفتن خاک کشاورزی ، دشواریهای فراوان آبیاری و صرف وقت و هزینه زیاد ، انسان را به فکر انداخت تا راه جدیدی برای آسان تر شدن آبیاری مزارع خود پیدا کنند . سرانجام با الهام از ریزش باران در طبیعت ( آبپاش ) اختراع شد . ولی چون از این وسیله نمی توانستند برای زمینهای بزرگ استفاده کنند روش تازه ای برای آبیاری باغها و مزاع پیدا کرده آن را ( آبیاری تحت فشار ) نامیدند .  در این روش ( آب ) به وسیله پمپ یا اختلاف ارتفاع تحت فشار قرار گرفته و به صورت باران یا قطره و یا روشهای مناسب دیگر ، در اختیار گیاه قرار می گیرد . آبیاری تحت فشار روش ها و دستگاه های مختلفی دارد . معروفترین آن ، روش آبیاری بارانی و قطره ای هستند . در این نشریه شما با انواع دستگاهها و روش های مختلف آبیاری بارانی و قطره ای آشنایی بیشتری پیدا می کنید . 

روش کار دستگاه های آبیاری تحت فشار 

اساس کار این دستگاه ها بسیار ساده است . آب از یک طرف با فشار وارد لوله اصلی و سپس لوله های فرعی شده و از طریق سوراخ هایی که به آنها قطره چکان ، آب پاش ، آب فشان و یا نازل می گویند ، چه صورت قطره یا ذرات ریز خارج می شود . 

برای این که آب بتواند با فشار از این سوراخ ها خارج شده و تولید باران نماید ، باید یک دستگاه پمپ را در ابتدای لوله اصلی قرار داد و چه این وسیله فشار لازم را تامین نمود . 

روش ها و دستگاه های مختلف آبیاری تحت فشار 

به علت اینکه همه مزارع در شرایط یکسان قرار ندارند لذا دستگاه های آبیاری مختلفی نیز اختراع شده و هر یک از آنها برای شرایط و محل خاصی طراحی شده اند البته بعضی از این دستگاهها به گونه ای طراحی شده اند که از آنها می توان در همه زمین ها استفاده نمود . 

عنوان

روش های مختلف آبیاری

این فایل با فرمت ورد و آماده پرینت می باشد.

 

فهرست مطالب

مختصری درباره تاریخچه آبیاری   ۱

روش کار دستگاه های آبیاری تحت فشار   ۲

روش ها و دستگاه های مختلف آبیاری تحت فشار   ۲

۱ ـ روش های آبیاری بارانی کلاسیک   ۲

۲ ـ دستگاه آبیاری بارانی غلطان   ۳

۳ ـ دستگاه آبیاری بارانی قرقره ای   ۴

۴ ـ دستگاه آبیاری بارانی دوار مرکزی   ۵

۵ ـ دستگاه آبیاری بارانی خطی   ۵

۶ ـ روش آبیاری قطره ای   ۶

معرفی روش آبیاری بارانی کلاسیک   ۷

اجزاء تشکیل دهنده روش آبیاری بارانی کلاسیک   ۸

۱ ـ قسمت تامین آب و ایجاد فشار   ۸

۲ ـ لوله های اصلی ، فرعی و اتصال ها   ۹

۳ ـ بال   ۹

۴ ـ شیر فلکه و فشار سنج   ۱۰

۵ ـ پایه آبپاش و نگهدارنده آن   ۱۰

۶ ـ آبپاش   ۱۰

خلاصه   ۱۲

قطعات دستگاه آبیاری بارانی غلطان   ۱۲

۱ ـ موتور و شاسی :   ۱۳

۲ ـ لوله اصلی ( بال )   ۱۳

۳ ـ چرخ ها   ۱۴

۴ ـ آبپاش ها   ۱۴

روش جابجا کردن دستگاه   ۱۴

خلاصه   ۱۵

آبیاری بارانی قرقره ای   ۱۵

قسمتهای مختلف دستگاه آبیاری بارانی قرقره ای   ۱۵

شیوه کار دستگاه   ۱۷

معرفی دستگاه آبیاری بارانی دوار مرکزی   ۱۷

قسمتهای مختلف دستگاه دوار مرکزی   ۱۸

۱ ـ برج مرکزی :   ۱۸

۲ ـ بال ها یا بازوها   ۱۹

۳ ـ پاشنده ها   ۱۹

۴ ـ برج ها   ۱۹

۵ ـ بال اضافی   ۱۹

روش آبیاری قطره ایی   ۲۰

قسمتهای مختلف روش آبیاری قطره یی .   ۲۰

الف ) قسمت تأمین فشار و کنترل مرکزی   ۲۰

لوله ها   ۲۱

قطره چکانها   ۲۲

فهرست منابع   ۲۳

 

 

1 ـ روش های آبیاری بارانی کلاسیک 

در این روشها لوله های اصلی به لوله های فرعی وصل می شوند و روی لوله های فرعی آب پاش های مخصوصی نصب شده که دور خود می چرخد و آب را در اطراف به صورت دایره می پاشد و لوله هایی که آب پاش ها بر روی آنها نصب شده اند ( بال ) نام دارد . در این روش از یک دستگاه موتور پمپ یا الکترو پمپ و تعدادی لوله و آب پاش برای آبیاری استفاده می شود . اگر همه اجزاء قابل جابجایی باشند آنرا ( روش کلاسیک متحرک ) می نامند . 

در مواردی لوله اصلی و موتور پمپ ثابت است ولی برای صرفه جویی در هزینة خرید لوله و لوله کشی پس از این که آبیاری انجام شد بال و آب پاش ها را باز نموده و در جای دیگر نصب می کنند . این کار ادامه دارد تا کل مزرعه آبیاری شود . این روش را ( روش کلاسیک نیمه متحرک ) می گویند . 

گاهی لوله ای اصلی ، فرعی ، بال ، آب پاش ها و موتور پمپ ثابت هستند و کل مزرعه توسط آنها آبیاری می شود که به این ( روش ثابت ) می گویند و اکثراً لوله ها در زیر زمین کار گذاشته شده اند . در ایران و بسیاری دیگر کشورها روش کلاسیک نیمه متحرک رواج بیشتری دارد . 

2 ـ دستگاه آبیاری بارانی غلطان 

دستگاه دیگری ساخته شده که به آن ( دستگاه آبیاری بارانی غلطان ) می گویند که نام خارجی آن ( ویل موو ) است یک لوله آلومینیومی که تقریباً 10 سانتیمتر قطر دارد از وسط تعدادی چرخ می گذرد . 

این لوله دو کار انجام می دهد . هم به عنوان محور چرخ ها به حساب می آید و هم این که آب از داخل آن عبور کرده و به آب پاش ها می رسد . هنگام جابجایی ، دستگاه توسط یک موتور با نیروی هشت اسب که در وسط دستگاه ورودی شاسی قرار دارد ، روی زمین حرکت می کند . مزرع توسط این دستگاه به صورت چهار گوش آبیاری می شود . در این روش آبیاری لوله آبرسان که در زیر زمین قرار داشته آب را از منبع به سر مزرعه می آورد . 

لوله خرطومی که رابط بین لوله آبرسان و لوله دستگاه می باشد توسط یک شیر آبگیر به آن وصل شده و آب را به دستگاه می رساند . 

روش کار به ترتیب است که ابتدا دستگاه به محل مورد نظر منتقل می شود سپس به وسیلة لوله رابط خرطومی ، لوله های دستگاه و لوله های آبرسان به هم متصل می شوند با باز شدن شیر آبگیر آب در لوله ها جریان پیدا کرده و از طریق آبپاش ها آبیاری انجام می شود . پس از اتمام یک قطعه لوله خرطومی را جدا کرده و آب داخل لوله ها را خارج نموده سپس موتور را برای جا به جایی دستگاه روش کرده و آن را به قطعه دیگر که هنوز آبیاری نشده است می برند این عمل آنقدر تکرار می شود تا تمام سطح مزرعه آبیاری شود . 

3 ـ دستگاه آبیاری بارانی قرقره ای 

این دستگاه شبیه یک قرقرة شبیه یک قرقرة بزرگ است که بر روی یک شاسی قرار دارد و می تواند به اطراف بچرخد . این دستگاه توسط تراکتور جابجا می شود برای رساندن آب از دستگاه به آبپاش از لوله پلی اتیلین نیمه سخت که به دور قرقره جمع می شود و خیلی هم محکم است ، استفاده می شود طول لوله به 300 متر هم می رسد . یک طرف این لوله ها به دستگاه قرقره ای و طرف دیگر آن به آبپاش بزرگی که شبیه یک تفنگ است وصل شده است . آب پاش بزرگ روی پایه ای که به آن ارابه می گویند قرار دارد . ارابه ممکن است چرخ هم داشته باشد . 

دانلود کامل روش های مختلف آبیاری

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.