پروژه کارآفرینی نساجی و پارچه بافی
از آغاز پیدایش انسان ، همواره چگونگی پوشش و نجات او از سرما مطرح بوده است. مصریها نزدیک به 5500 سال پیش هنر ریسندگی و بافندگی پنبه را آموختند و چینیها با پرورش کرم ابریشم در حدود 3600 سال پیش مشکلات پوشش خود را حل کردند. در سده هفدهم دانشمند انگلیسی به نام رابرت هوک "Robert- Hooke" پیشنهاد کرد که میتوان الیاف را با توجه به شیوهای که کرم ابریشم عمل میکند تولید نمود.
موضوع:
پروژه کارآفرینی نساجی و پارچه بافی
فهرست مطالب
صل اول - کلیات
1- 1 مقدمه :
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :
محل اجزا :
1 – 3 – مشخصات متقاضیان :
1 – 4 – دلایل انتخاب طرح :
1 – 5 میزان مفید بودن طرح برای جامعه :
1 – 6 - وضعیت و میزان اشتغالزایی :
تاریخچه و سابقه مختصر طرح :
وضعیت مختصر اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی محل اجرای طرح :
مقدمات تکمیل کالای نساجی
روشهای تکمیل کالای نساجی
۱) روشهای مکانیکی:
۲) روشهای شیمیایی:
۳) روشهای مکانیکی- شیمیایی:
انواع تکمیل تکمیل موقت
تکمیل دائم
تکمیل ثابت
شستشوی کالای نساجی
آهار زنی و آهار گیری
مرسریزاسیون
سفیدگری
تکمیل ضد آب و دور کننده آب
تکمیل ضد آتش
تکمیل ضد باکتری و ضد قارچ
نرم کنندهها
شیمی نساجی
رده بندی الیاف در صنعت نساجی
مقدمات تکمیل کالای نساجی
روشهای تکمیل کالای نساجی
انواع تکمیل
تکمیل موقت
تکمیل دائم
تکمیل ثابت
نرم کنندهها
چاپ پارچه
مراحل چاپ کلاقه ای ( باتیک ) :
۱) صمغ گیری ابریشم :
۲) ساخت قالب :
۳) تهیه واکس باتیک :
۴) رنگرزی :
۵) باتیک گیری :
۶) شستن پارچه :
شیوه های گوناگون چاپ باتیک :
چاپ مستقیم :
چای برداشت :
چاپ با شابلون :
نقاشی باتیک بر روی پارچه ابریشمی :
شیوه تار عنکبوت ( باتیک شکسته ) :
شیوه باندا:
شیوه بدون رنگرزی و بدون تهیه رنگ برای نقاشی :
شیوه پاشیدنی :
فصل دوم - روش انجام کار
گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه :
جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده :
فهرست تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها :
فهرست مواد مصرفی مورد نیاز :
مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار :
توجیه اقتصادی محصول :
روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت فروش کالا )
فصل سوم - امور مالی طرح
زمین محل اجرای طرح :
محوطه سازی :
ساختمانها :
میزان سرمایه گذاری :
محاسبه هزینه ها :
هزینه های جاری طرح :
هزینه های ثابت و متغییر تولید :
محاسبه سود و زیان ویژه ( ارقام به میلیون ریال )
تاسیسات مورد نیاز :
وسایل نقلیه :
تاسیسات اداری :
هزینه های قبل از بهره برداری :
هزینه های ثابت طرح :
هزینه های جاری ( مواد اولیه و بسته بندی )
حقوق و دستمزد پرسنل غیر تولیدی :
حقوق و مزایای پرسنل تولیدی :
هزینه سوخت و انرژی :
فصل چهارم - جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات
نتایج حاصله از اجرای طرح :
منابع و ماخذ :
تاریخچه
از آغاز پیدایش انسان ، همواره چگونگی پوشش و نجات او از سرما مطرح بوده است. مصریها نزدیک به 5500 سال پیش هنر ریسندگی و بافندگی پنبه را آموختند و چینیها با پرورش کرم ابریشم در حدود 3600 سال پیش مشکلات پوشش خود را حل کردند. در سده هفدهم دانشمند انگلیسی به نام رابرت هوک "Robert- Hooke" پیشنهاد کرد که میتوان الیاف را با توجه به شیوهای که کرم ابریشم عمل میکند تولید نمود.
پس از آن ، یک بافنده انگلیسی به نام لویزشواب Lois- Schwabe توانست الیاف بسیار ظریف شیشه را با عبور شیشه مذاب از منافذ بسیار ریز تهیه نماید. پس از چندی ، سایر دانشمندان موفق به استخراج سلولز چوب و در نتیجه تولید الیاف شدند در سدههای هجده و نوزدهم، همراه با انقلاب صنعتی ، رسیدگی و بافندگی مبدل به تکنولوژِی تهیه پارچه از الیاف گوناگون طبیعی و مصنوعی شد.
بافتن و دوختن تن پوش از جمله نیازهای نخستین بشر بوده است، ولی این که در چه زمانی تن پوش گیاهی و سود جستن از پوست نباتات و حیوانات برای پوشش بدن، به صورت تن پوش پارچه ای درآمده و بشر پیروز به فراگرفتن فن بافندگی شده است به درستی روشن نیست. در فلات ایران همراه با دیرینه ترین نشان های زندگی بشر، نشانه ها و ابزارهایی از فن بافندگی به دست آمده که می رساند از چندین هزار سال پیش، تیره های ایران باستان، با فن ریسندگی و بافندگی آشنایی داشته اند.
گیرشمن می نویسد: «شمار شایان نگرش، چنبره های دوک که از گل رس یا از سنگ ساخته شده، در سیالک کاشان، نشان آن است که انسان قدیم، مبادی صنعت بافندگی را می شناخته است.
ایرانیان باستان، رفته رفته در صنعت ریسندگی و بافندگی چیرگی یافتند، به گونه ای که در روزگار پیشدادیان و پیش از آنها به پارچه بافی دست یافته و پارچه های رنگارنگ و زیبایی می بافتند ( در مرز 12000 سال پیش). در روزگار مادها این صنعت پرارزش، خود دانشی را برپا می کرده است، زیرا در روزگار مادها، پارچه و پوشش های گوناگون علفی، پوستی و پشمی، چه از دیدگاه جنس و مواد نخستین آن و چه از دیدگاه رنگ آمیزی و نقش و نگار، دریافت و طرح پدیدار بوده است.
مادها در بافندگی پشم، کتان و دیگر الیاف گیاهی را به کار برده و از پشم علاوه بر ریسندگی و ساختن نخ و پارچه های پشمی به وسیله مالیدن آن، نمدهایی بسیار خوب می ساختند و از نمد گونه های تن پوش، از جمله کلاه درست می کنند.
هرودت از تن پوش های مادی چنین یاد می کند و می گوید: «کلاهی نمدین که خوب مالیده بودند و آن را (تیار) می گفتند، بر سر، قبایی آستین دار رنگارنگ در بر، زرهی که چنبره های آهنین آن به فلس های ماهی همانند بود بر تن، شلواری که ساق پاها را می پوشانید در پا ...
ساختن نمد به روشی که هنوز در ایران ساخته می شود، پیشینه ای بس دیرینه دارد و از روزگاران بسیار دور، این فن در ایران باستان رواج داشته است تا در روزگار مادها، که علاوه بر سود جستن از نمد، برای ساختن کلاه، فرش و پوشش های دیگر از آن بهره ور می شدند و به ویژه در ساختن زین اسب، از آن سود می جستند.
از شکل و ساختمان ابزار و وسایل پارچه بافی در ایران باستان که پدیدار بوده، افسوس که نمونه ای از آنها به دست نیامده است، ولی از گونه های لباس مادها و هخامنشیان و ساسانیان که در نقش های تخت جمشید و کرانه های دیگر دیده شده، این گفتار آشکار می گردد که صنعت پارچه بافی در یاران باستان راه های پیشرفت خود را می پیموده است، به گونه ای که اندک اندک به گوناگونی رنگ ها و گونه های بافت پارچه افزوده شده و پارچه های گوناگون، خشن و نرم و نیز ابریشمی بافته می شده است، تن پوش های گوناگون که جایگاهداران و کارگزاران بزرگ می پوشیدند، نمودار پیشرفت و گسترش این صنعت می باشد.
این سیر پیشرفت در صنعت بافندگی و پارچه بافی نشانگر آن است که ایرانیان دانش و آگاهی های خویش را در بافندگی، رفته رفته به فرزندان خویش می آموختند و آن اندازه پیشرفت کرده بودند که گونه هایی از این پارچه ها را به انگیزه بسیار خوب بودن و زیبایی ویژه به خود، در کشورهای همسایه و سرزمین های دیگر، خریداران بسیار داشته است.
ایرانیان در روزگار باستان، بیشتر پارچه های مورد نیاز خانواده را در خانه می ساختند، پس هر خانواده در خانه خود، ابزار و دستگاه ریسندگی و بافندگی داشته و زنان همه گروه ها، پوشاک مورد نیاز خانواده را خود تهیه می کردند و کمتر زنی بوده است که از ریسندگی و بافندگی سررشته نداشته باشد.
پروژه کارآفرینی تولید سیم وکابل فشار قوی
با تقاضای رو به افزایش برای انرژی الکتریکی، ولتاژهای انتقال نیز رو به افزایشند. انتقال توان زیاد به مسافت های دور، که به علت مبادله قدرت بین کشورها می باشد، نیاز به کابل های فشارقوی موثری دارد تا در مناطق شهری یا برای عبور زیر زمینی یا دریایی استفاده شود. امروزه ولتاژ عملیاتی کابل های فشارقوی الکتریکی تولیدی تا 500 kV افزایش یافته است.
موضوع:
پروژه کارآفرینی تولید سیم وکابل فشار قوی
فهرست مطالب
فصل اول - کلیات
1- 1 مقدمه
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن
محل اجزا
1 – 3 – مشخصات متقاضیان
1 – 4 – دلایل انتخاب طرح
1 – 5 میزان مفید بودن طرح برای جامعه
1 – 6 - وضعیت و میزان اشتغالزایی
الف – سرمایه گذاری ثابت
الف – 1) زمین
الف – 2 ) محوطه سازی
الف – 3 ) ساختمانها
الف – 4 ) ماشین آلات ( ارقام به میلیون ریال )
الف – 5 ) تاسیسات ( ارقام به میلیون ریال )
الف - 6 ) وسایل نقلیه ( ارقام به میلیون ریال )
الف – 7 ) تجهیزات اداری
الف – 8 ) هزینه های قبل از بهره برداری
جمع کل سرمایه گذاری ثابت
فصل دوم - توجیه اقتصادی طرح
ب هزینه های جاری
ب – 1 ) مواد اولیه و نهاده های تولید
ب – 2 ) حقوق و دستمزد ( پرسنل تولیدی )
پرسنل غیر تولیدی
ب – 4 ) هزینه استهلاک
ب – 5 ) سوخت و انرژی
جمع هزینه های جاری طرح
سرمایه در گردش
جمع کل سرمایه گذاری طرح
محاسبه کارمزد وام
جدول بازپرداخت اصل و کارمزد تسهیلات
فصل سوم - شرح فرآیند و اطلاعات فنی مورد نیاز
ساختمان کابلها
هادیها
عایقها
غلاف کابلها
افت ولتاژ در کابل
شرایط نصب و قرار دادن کابلهای برق
نقش مس در صنعت کابل سازی
اطلاعات اولیه
آلیاژهای مس
تصفیه مس
فصل چهارم - نتیجه گیری
نتیجه گیری
1- 1 مقدمه :
با تقاضای رو به افزایش برای انرژی الکتریکی، ولتاژهای انتقال نیز رو به افزایشند. انتقال توان زیاد به مسافت های دور، که به علت مبادله قدرت بین کشورها می باشد، نیاز به کابل های فشارقوی موثری دارد تا در مناطق شهری یا برای عبور زیر زمینی یا دریایی استفاده شود. امروزه ولتاژ عملیاتی کابل های فشارقوی الکتریکی تولیدی تا 500 kV افزایش یافته است.
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :
تولید سیم و کابل فشار قوی
محل اجزا :
استان شهرستان بخش روستا
قزوین صنعتی البرز
1 – 3 – مشخصات متقاضیان :
نام نام خانوادگی مدرک تحصیلی تلفن
1 – 4 – دلایل انتخاب طرح :
نیاز کشور به خودکفایی در تولید محصولات صنعتی ، بخصوص در زمینه تولید سیم و کابل و در واقع نیاز بازار داخلی کشور به داشتن محصولات داخلی با کیفیت که توان رقابت با محصولات خارجی را داشته باشد دلیل اصلی انتخاب طرح است .
1 – 5 میزان مفید بودن طرح برای جامعه :
بی شک خودکفایی در تولید این محصولات می تواند ارز قابل توجهی را در کشور نگهداشته و به رشد و خودکفایی کشور کمک سایانی نماید ، علاوه بر این عامل ، میزان اشتغالزایی طرح نیز قابل توجه میباشد
1 – 6 - وضعیت و میزان اشتغالزایی :
وضعیت اشتغالزایی این طرح 16 نفر میباشد .
مقدمه :
کابل های الکتریکی polymer-insulated یا PE ضرورتا حاوی هادی فلزی با مقاومت پایین که توسط پلیمر عایق سازی شده است هستند. این عایق هادی ها را از یکدیکر و اطرافشان جدا می کند. یک غلاف(sheath or jacket) که بدوا بسته به خواص مکانیکی قالب ریزی شده از کابل مقابل محیط محافظت می کند. محتویات عمده ی دیگر میتوانند شامل لایه های نیمه هادی، screen فلزی، سیم فلزی تقویت کننده، و لایه ی بلوکه کننده ی آب. اگرچه یک تحول محتمل از مواد با خاصیت ابررسانایی ساختار سیستم انتقال نیرو را دگرگون خواهد کرد متخصصان استعمال گسترده ی آن را تا 20-10 سال آینده عملی نمی دانند. در حال حاضر تکنولوژی کابل های فشارقوی توسط گذار از پوشش کاغذی معمول گذشته،کاغذ آغشته به روغن تحت فشار که مشکلاتی از قبیل اتلاف عایقی بالا، مخارج عملکرد بالا و آلودگی و ... دارد ،به دای الکتریک اکسترود شده ی مصنوعی (extruded synthetic dielectric) مشخص می شود.
پروژه کارآفرینی فرآوری بسته بندی و توزیع تخم مرغ
از تخم مرغ در تهیه خوراک های شور و شیرین به عنوان منبع پروتئین استفاده می کنند. در تهیه بسیاری از غذاها از تخم مرغ برای اتصال مواد تشکیل دهنده غذا استفاده می شود. گاهی از تخم مرغ کامل استفاده می کنند، گاهی زرده یا سفیده تخم مرغ را جدا به کار می برند.
کسانی که در مورد گیاه خواری مطالعه می کنند، مصرف تخم مرغ را تنها زمانی درست می دانند که مرغی که تخم می گذارد را نکشند. افرادی که حامی حیوانات هستند، تولید انبوه تخم مرغ را عملی بی رحمانه قلمداد می کنند.
موضوع:
پروژه کارآفرینی فرآوری بسته بندی و توزیع تخم مرغ
فهرست مطالب
خلاصه طرح ۸
مشخصات سرمایه گذاری طرح:(ارقام به میلیون ریال) ۸
۱ – سرمایه گذاری ثابت طرح : ۹
۱ – ۱ – زمین محل اجرای طرح : ۹
۱ – ۲ – محوطه سازی : ۹
۱ – ۳ – ساختمان ها : ۹
۱ – ۴ – تاسیسات و تجهیزات : ۱۰
۱ – ۵ – ماشین آلات و تجهیزات و وسایل آزمایشگاهی : ۱۱
۱ – ۶ – وسایط نقلیه و وسایل حمل و نقل داخل کارخانه : ۱۱
۱ – ۷ – تجهیزات اداری و کارگاهی : ۱۲
۱ – ۸ – هزینه های قبل از بهره برداری : ۱۲
جدول هزینه های ثابت طرح : ۱۲
۲ – هزینه های جاری طرح : ۱۳
۲ – ۱ – مواد اولیه و بسته بندی : ۱۳
۲ – ۲ – حقوق و دستمزد پرسنل غیر تولیدی : ۱۳
۳ – ۲ – حقوق و دستمزد پرسنل تولیدی : ۱۴
۴ – ۲ – هزینه سوخت و انرژی : ۱۵
۵ – ۲ – استهلاک و تعمیر و نگهداری : ۱۵
جدول هزینه های جاری طرح : ۱۶
جدول هزینه های ثابت و متغییر تولید : ۱۶
سرمایه در گردش : ۱۷
جدول سرمایه گذاری : ۱۷
شرح فرآیند و اطلاعات فنی مورد نیاز : ۱۹
پیشگفتار : ۱۹
برتری تخم مرغ بر اساس رنگ پوسته آن ۱۹
۱- پودرتخم مرغ چگونه در آب حل می شود: ۱۹
پودر تخم مرغ کامل و زرده تخم مرغ: ۲۰
پودرسفیده تخم مرغ ۲۰
۲- چگونه می توان پودر تخم مرغ کامل را با پودر سفیده مقایسه کرد؟ ۲۰
۳- پودر تخم مرغ را چگونه بسته بندی و نگهداری کرده و چه مدت قابل نگهداری می باشد؟ ۲۱
فرآوری سفیده تخم مرغ ۲۱
نوع پروتئین موجود در سفیده چیست؟ ۲۱
چگونه باید از سفیده نگهداری کرد؟ ۲۱
چرا قبل از پودر شدن سفیده، نمی توان آن را پاستوریزه نمود؟ ۲۲
چرا سفیده تخم مرغ قبل از پودر باید تخمیر گردد؟ ۲۲
بخش تخمیر سفیده ازچه قسمتهایی تشکیل یافته است: ۲۲
سیستم شامل: ۲۳
تانک سیلو: ۲۳
مبدل حرارت/ سانتریفیوژ: ۲۳
تانک تخمیر سفیده تخم مرغ ۲۳
پاستوریزاسیون تخم مرغ ۲۳
۱٫ پاستوریزه کردن یعنی چه؟ ۲۴
۲٫ چگونه دستگاه پاستوریزه را تمیز کنید؟ ۲۴
۳٫ چرا باید پاستوریزاتور را تمیز نمود؟ ۲۵
۴٫ بخش پاستوریزاتوراز چه قسمتهایی تشکیل یافته است؟ ۲۵
مخزن بالانس و سیستم مکش ۲۵
مکنده مواد ۲۶
پمپ CIP 26
پمپ تقویت کننده ۲۶
مبدل گرمایی ۲۶
اتاقکهای نگهدارنده دما ۲۶
۵٫چه مواردی جهت پاستوریزه کردن تخم مرغ لازم است بدانید؟ ۲۷
۶٫ چه موادی قابل اضافه شدن در هنگام فرآوری سفیده تخم مرغ است؟ ۲۷
جابجایی/حمل تخم مرغ ۲۷
۱- آیا لودر اتوماتیک جهت هر دو نوع شانه تخم مرغ چه پلاستیکی و چه خمیری طراحی شده است؟ ۲۷
۲- نوع و سایز شانه مورد استفاده در دستگاه های چیست؟ ۲۸
۳- آیا شانه های خمیری بازیافت می شوند؟ ۲۸
۴- بعد از جابجایی تخم مرغها شانه را به کجا منتقل کنیم؟ ۲۸
شستشوی تخم مرغ ۲۸
۱- مدت زمان شستشوی تخم مرغها چند دقیقه است؟ ۲۸
۲- تخم مرغها چه موقع باید شسته شوند؟ ۲۸
۳- چرا تخم مرغها باید شسته شوند؟ ۲۹
۴- آیا تخم مرغها باید خشک شوند؟ ۲۹
۶- آیا از سیستم گرمایی مستقیم و غیرمستقیم باید استفاده شود؟ ۲۹
فرآوری تخم مرغ به طور کلی ۲۹
۱- چرا تخم مرغ را فرآوری می کنند؟ ۲۹
۲- تخم مرغها در هنگام پروسس از چه لحاظ کنترل کیفیت می شوند؟ ۳۰
۳- افزودنیهای مجاز به محصولات چه موادی هستند؟ ۳۰
۴- در یک کارخانه تولید پودر و مایع تخم مرغ بهداشت را چگونه باید رعایت نمود؟ ۳۰
تمیز کردن هنگام تولید: ۳۱
۶- امکانات مورد نیاز جهت احداث کارخانه پروسس تخم مرغ چیست؟ ۳۲
مولد برق ۳۲
بخار ۳۲
کمپرسور هوای فشره ۳۲
آب سرد ۳۲
آب ۳۲
سفیده تخم مرغ جهت مصارف صنعتی به چه صورت خواهد بود؟ ۳۲
از سفیده تخم مرغ در مصارف صنعتی چه استفاده ای می شود؟ ۳۳
تخم مرغ در هنگام فرآوری چه موقع وزن و اندازه گیری می شود؟ ۳۳
تخم مرغ شکن ۳۴
۱- تخم مرغها چگونه شکسته و جدا می شوند؟ ۳۴
۲- تخم مرغها را در چه دمایی باید نگهداری کرد؟ ۳۴
۴- تخم مرغهای ترک دار چه می شوند؟ ۳۵
۵- آیا در نقل و انتقال، شستشو و شکستن تخم مرغهای کوچک و بزرگ تفاوتی است؟ ۳۵
۶- تفاوت ما بین دو دستگاه تخم مرغ شکن با یکدیگر چیست؟ ۳۵
۷- چرا اتاق انتقال دهنده و شوینده تخم مرغها از قسمت شکستن تخم مرغها جدا می باشد؟ ۳۵
۸- دمای اتاق نگهداری تخم مرغ چند درجه باید باشد؟ ۳۶
۹- قطعات دستگاه چه وقت نیاز به تمییز شدن د ارند؟ ۳۶
۱۱- آیا شستن فنجانکها ضروری است؟ ۳۶
۱۲- چگونه تخم مرغها با دستگاه اسکن میشوند؟ ۳۷
پختن، خنک کردن و پوست کندن تخم مرغ ۳۷
۱٫ چرا بعضی از تخم مرغها براحتی پوست کنده نمی شوند؟ ۳۷
۲٫ تخم مرغ چه مدت و در چه درجه دمایی می پزد؟ ۳۷
۳٫ برای پخت سریع و بهتر تخم مرغ باید دارای چه ویژه گیهایی باشد؟ ۳۷
۴٫ آیا قبل از پخت تخم مرغ نیاز به سوراخ کردن آن می باشد؟ ۳۸
۰۵ آیا در جابجایی و پوست کندن تخم مرغهای سفید و قهوه ای تفاوتی است؟ ۳۸
۰۶ چرا رنگ زرده پس از پختن تیره می شود؟ ۳۸
۰۷ آیا از تخم مرغهای خراب می توان استفاده نمود؟ ۳۸
۰۸ آیا تخم مرغها باید پس از پخته شدن سرد شوند؟ ۳۸
۰۹ تخم مرغهای پخته شده را چگونه بسته بندی کنیم؟ ۳۹
۰۱۰ حداکثر مدت زمان نگهداری تخم مرغ پخته چقدر است؟ ۳۹
۰۱۱ محلول آب نمک حاوی چه موادی است؟ ۳۹
۰۱۲ چرا زرده تخم مرغ پخته شده حاله ای از رنگ سبز به دور خود دارد؟ ۳۹
تجارت پودر و تخم مرغ مایع ۴۰
۱- کاربرد تولید پودر تخم مرغ ۴۰
۲- یک تخم مرغ چند درصد مایع دارد؟ ۴۰
تخم مرغ کامل ۴۱
زرده ۴۱
سفیده ۴۱
۳- ۱۰۰ گرم پودر بدست آمده برابرچند تخم مرغ می باشد؟ ۴۱
پودر تخم مرغ کامل ۴۱
پودر زرده ۴۱
پودر سفیده تخم مرغ ۴۲
۴- آیا تخم مرغ ماده غذایی مقرون به صرفه ای است؟ ۴۲
۵- پودر استاندارد موجود در بازار چیست؟ ۴۲
پودر های موجود در بازار: ۴۲
پودر تخم مرغ کامل: ۴۲
معرفی محصول: ۴۲
طرز استفاده: ۴۳
آنالیز : ۴۳
پودر زرده تخم مرغ: ۴۳
معرفی محصول: ۴۳
طرز استفاده: ۴۴
آنالیز : ۴۴
پودر زرده با مقاوم در برابر حرارت ۴۴
معرفی محصول: ۴۴
محل نگهداری: خشک ۴۵
کارآیی ۴۵
پودر سفیده تخم مرغ استاندارد ۴۵
معرفی محصول ۴۵
۷- پودر و مایع تخم مرغ به چه علتهایی درخواست و تولید می شود؟ ۴۷
۸- فواید و بهره مندیهای استفاده از تخم مرغ مایع و پودر تخم مرغ چیست؟ ۴۸
کیفیت ۴۸
بهداشت ۴۸
بهره وری/سهولت ۴۸
اقتصادی/مالی ۴۹
۹- مدت زمان نگهداری پودر و مایع تخم مرغ چه مقداراست؟ ۴۹
محصولات تولید شده تقسیم میشوند به: ۴۹
تولیدات ۵۰
نوع محصولات ۵۰
دستگاه تخم مرغ شکن ۵۱
حمل، شستشو، شکستن ۵۱
جمع آوری و دخیره مایع تخم مرغ ۵۱
مرحله به مرحله ۵۱
سیستم تخلیه تخم مرغ مایع پاستوریزه ۵۲
دستگاه تخلیه تخم مرغ مایع پاستوریزه در دو مدل ۵۲
چگونگی پروسس سفیده توسط ماشن آلات ۵۳
روش، تکنولوژی و تجهیزات ۵۳
فرآوری پودر تخم مرغ ۵۴
مورد نیاز بسیاری از صنایع ۵۴
دستگاه تخم مرغ پزی ۵۴
پختن، خنک کردن و پوست کندن ۵۴
فرآوری پوسته تخم مرغ ۵۵
پوسته تخم مرغ خود را استفاده کنید ۵۵
سیستم CIP 55
تمییز کننده منحصر به فرد تجهیزات شما ۵۵
سیستم شستشوی شانه های تخم مرغ ۵۶
عملکرد شستشوی با کیفیت عالی ۵۶
دستگاه اتوماسیون(تنظیم خودکار ) ۵۷
دستگاه جامع کنترل پروسس ۵۷
تجهیزات کنترل کیفیت تخم مرغ ۵۷
تجهیزات جهت آنالیز کیفیت تخم مرغ ۵۷
جمع آوری و حمل تخم مرغ مایع ۵۸
نوع تانکهای نگهداری تخم مرغ مایع از چیست؟ ۵۹
۶- معمولا محصولات مایع در چه اندازه هایی درخواست می شود؟ ۵۹
۷- CIP چیست؟ ۵۹
۸- چرا شرکت پمپ های سانتیریفیوژ را برای زرده و تخم مرغ کامل توصیه می کند؟ ۶۰
اطلاعات کلی درباره تخم مرغ ۶۰
۱٫ مواد تشکیل دهنده تخم مرغ چیست؟ ۶۰
۲٫ لکه های خونی موجود در زرده چیست؟ ۶۱
۳٫ لکه های خونی چگونه برداشته می شوند؟ ۶۱
نتیجه گیری : ۶۲
پیشگفتار :
از تخم مرغ در تهیه خوراک های شور و شیرین به عنوان منبع پروتئین استفاده می کنند. در تهیه بسیاری از غذاها از تخم مرغ برای اتصال مواد تشکیل دهنده غذا استفاده می شود. گاهی از تخم مرغ کامل استفاده می کنند، گاهی زرده یا سفیده تخم مرغ را جدا به کار می برند.
کسانی که در مورد گیاه خواری مطالعه می کنند، مصرف تخم مرغ را تنها زمانی درست می دانند که مرغی که تخم می گذارد را نکشند. افرادی که حامی حیوانات هستند، تولید انبوه تخم مرغ را عملی بی رحمانه قلمداد می کنند.
برتری تخم مرغ بر اساس رنگ پوسته آن
نژادهای مختلف مرغ، تخم مرغ هایی به رنگ های سفید، کرم، زرد تا قهوه ای و بندرت به رنگ سبز خالدار تولید می کنند.
البته لازم به ذکر است رنگ پوسته تخم مرغ هیچ تفاوتی در مواد مغذی آن ایجاد نمی کند. ولی در هر فرهنگی یک رنگ خاص از پوسته نسبت به رنگ های دیگر طرفداران بیشتری دارد.
در آمریکا، معمولاً رنگ پوسته سفید برتری دارد، به دلیل این تصور غلط که تخم مرغهای سفید از تخم مرغ های قهوه ای خالص ترند.
در انگلستان، این تصور دقیقا برعکس است. چون مردم تصور می کنند که تخم مرغ قهوه ای روشن، کامل تر و حاوی مواد مغذی بیشتری نسبت به تخم مرغ سفید می باشد و حال آنکه چنین تصوری کاملاْ اشتباه است.
1- پودرتخم مرغ چگونه در آب حل می شود:
پودر تخم مرغ کامل و زرده تخم مرغ:
بهترین راه برای حل کردن پودر تخم مرغ استفاده از همزن می باشد. هنگامی که آن را هم می زنید کم کم به آن آب اضافه کنید. برای به دست آوردن محلول یکنواخت توصیه می شود مقدار آب و پودر با یکدیگر یکسان باشد. اما اگر آن یکنواخت نبود می توانید کمی آب به آن اضافه کنید و برای اطمینان از حل شدن آن 5-10 دقیقه آن را در آب حل شده با قی گذارید، سپس برای استفاده آماده می شود.
پودرسفیده تخم مرغ
بهترین را برای آمیختن پودر سفیده تخم مرغ با آب استفاده از همزن می باشد. هنگامی که آن را هم می زنید کم کم به آن آب اضافه کنید. هنگام همزدن مخلوط آب و پودر سفیده با همزن(Hobart) و یا هر نوع دیگر برای به دست آوردن محلول یکنواخت توصیه می شود مقدار آب و پودر با یگدیگر یکسان باشد تا مخلوط کاملا" یکدست شود. اگر نیاز بود 5-10دقیقه آن را در آب حل شده باقی گذارید، سپس برای استفاده آماده می شود. اگر می خواهید مخلوط را با مواد دیگر از جمله شکر مخلوط کنید ابتدا آن شکر را با پودرسفیده مخلوط و سپس با آب حل کنید تا ماده یکنواخت تری بدست آورید و مخلوط راحت تر حل شود.
2- چگونه می توان پودر تخم مرغ کامل را با پودر سفیده مقایسه کرد؟
قبل از فرآوری تخم مرغ سفیده و زرده آن بعد از شکستن از یکدیگر در دو تانک مختلف ریخته و جمع آوری می شود. زرده در مدت زمان کوتاه تری فرآوری می شود بعد از جمع آوری در تانک از آن به قسمت پاستوریزاسیون مکش شده و سپس به قسمت اتاق خشک کننده و یا همان پودر کننده می رود.
پودر سفیده با زرده کاملا فرق می کند به دلیل آنکه سفیده را نمی توان سریعا" پس از شکسته شدن پاستوریزه و به پودر تبدیل کرد زیرا پروتئین سفیده در دمای بالای 56 درجه منعقد میشود. همچنین سفیده حاوی مقداری شکر است که باعث تیرگی رنگ آن میشود. بنابراین شکر از سفیده کاملا" خارج می شود و سپس به پودر تبدیل شود. سفیده تخم مرغ برای تولید پودر مراحل زیر را طی می کنند: ابتدا به تانکهای نگهدارنده می روند نا به روش UF غلظت آنها بالا برود. در این سیستم 50% آب سفیده جدا می شود. سپس به قسمت تخمیر می روند تا شکر آنها نیز خارج گردد و سپس به قسمت تولید پودرمی روند و در نهایت در آخرین مرحله در اتاق داغ پاستوریزه می شوند. پاستوریزاسیون در آخر صورت می گیرد و با حرارت دیدن در اتاقکی که اتاق داغ گفته می شود، سفیده به پودر تبدیل می شود.
3- پودر تخم مرغ را چگونه بسته بندی و نگهداری کرده و چه مدت قابل نگهداری می باشد؟
پودر در کیسه های پلاستیکی و در کارتنهای مخصوص 25 کیلویی بسته بندی می شود و تا دو سال در دمای 20 درجه سانتیگراد قابلیت نگهداری دارد.
دانلود کامل پروژه کارآفرینی فرآوری بسته بندی و توزیع تخم مرغ
پروژه کارآفرینی احداث باغ پسته
درخت پسته معمولی (ایرانی) با نام علمی Pistaca vera منشأ ایرانی داشته و در شمال شرقی کشور حوالی سرخس به صورت جنگلهای انبوه دیده می شود و نام علمی آن نیز از واژه فارسی پسته گرفته شده است.
کتیبه های یونانی و تواریخ مؤید این مطلبند که کاشت درخت پسته و استفاده از محصول آن از حدود چهار هزار سال پیش در ایران مرسوم بوده است.
موضوع:
پروژه کارآفرینی احداث باغ پسته
فهرست مطالب
فصل اول - کلیات
1- 1 مقدمه :
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :
محل اجرا :
1 – 3 – مشخصات متقاضیان :
مشخصات گیاه شناسی:
آب و هوا:
خاک:
کود:
آبیاری:
در خصوص تعداد دفعات آبیاری روش زیر مناسب به نظر می رسد:
هرس:
برداشت:
خصوصیات خاک:
کیفیت آب:
نمونه برداری از خاک و آب:
تهیه نمونه خاک:
تهیه نمونه آب:
روشهای کاشت و تولید نهال
پیوند درختان پسته سه نوع روش پیوندزنی در ایران مرسوم است:
1- پیوند لوله ای
2- پیوند شکمی
3- پیوند اسکنه ای
1 – 4 – دلایل انتخاب طرح :
1 – 5 میزان مفید بودن طرح برای جامعه :
1 – 6 - وضعیت و میزان اشتغالزایی :
مجوز های قانونی :
مراحل صدور جواز تاسیس :
شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافتجواز تاسیس
1- اشخاص حقیقی
2- اشخاص حقوقی
مدارک مورد نیاز:
اصلاحیه جواز تاسیس :
تعریف:
صدور پروانه بهره برداری :
مراحل صدور توسعه طرح :
تعریف:
مراحل صدور کارت شناسایی :
فصل دوم - روش انجام کار
گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه :
بازدید از باغ پسته
جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده :
روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت فروش کالا )
فصل سوم - امر مالی طرح
الف – سرمایه گذاری ثابت :
الف – 1) زمین :
الف – 2 ) محوطه سازی :
الف – 3 ) ساختمانها :
الف – 4 ) تأسیسات و تجهیزات
الف – 5 ) ماشین آلات و تجهیزات و وسایل آزمایشگاهی:
الف - 6 ) وسایل نقلیه و وسایل حمل و نقل داخل کارخانه
الف – 7 ) تجهیزات اداری و کارگاهی :
الف – 8 ) هزینه های قبل از بهره برداری :
جمع کل سرمایه گذاری ثابت :
ب : هزینه های جاری :
ب – 1 ) مواد اولیه و بسته بندی :
ب – 2 ) حقوق و دستمزد ( پرسنل غیر تولیدی ) :
حقوق و دستمزد پرسنل تولیدی :
ب – 4 ) هزینه سوخت و انرژی :
ب – 5 ) استهلاک و تعمیر و نگهداری :
جمع هزینه های جاری طرح :
ب- 6) جدول هزینه های ثابت و متغیر تولید :
سرمایه در گردش :
جمع کل سرمایه گذاری طرح :
فروش :
قیمت تمام شده هر واحد تولید :
قیمت فروش کالا:
محاسبه نقطه سر به سر:
میزان فروش در نقطه سر به سر:
نرخ بازدهی سرمایه :
دوره بازگشت سرمایه:
ارزش افزوده ناخالص :
فصل چهارم - نتیجه گیری
نتیجه گیری :
1- 1 مقدمه :
درخت پسته معمولی (ایرانی) با نام علمی Pistaca vera منشأ ایرانی داشته و در شمال شرقی کشور حوالی سرخس به صورت جنگلهای انبوه دیده می شود و نام علمی آن نیز از واژه فارسی پسته گرفته شده است.
کتیبه های یونانی و تواریخ مؤید این مطلبند که کاشت درخت پسته و استفاده از محصول آن از حدود چهار هزار سال پیش در ایران مرسوم بوده است.
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :
احداث باغ پسته (به مساحت 50 هکتار)
محل اجرا :
استان شهرستان بخش روستا
1 – 3 – مشخصات متقاضیان :
نام نام خانوادگی مدرک تحصیلی تلفن
مشخصات گیاه شناسی:
درخت پسته گیاهی است دو پایه یعنی گلهای نر و ماده جدا از یکدیگر و روی دو درخت مجزا قرار گرفته اند و تلقیح گلهای ماده بوسیله باد انجام می شود. ریشه درخت پسته محوری و عمودی است و تا عمق بیشتر از دو متر در عمق خاک فرو می رود. قدرت تولید ریشه فرعی در درخت پسته خیلی ضعیف است و چنانچه انتهای ریشه اصلی قطع شود، قبل از تولید ریشه فرعی، درخت در اثر نرسیدن آب و مواد غذایی کافی خشک شده و از بین می رود زیرا ریشه های موئین (تارهای کشنده) در انتهای ریشه قرار دارند. به همین علت اغلب سعی می شود که بذر پسته در محل اصلی کاشته شود تا احتیاجی به جابجایی نباشد چرا که در تغییر محل نهال پسته، حدود 60% از نهال های جوان خشک می شوند. به دلیل طویل شدن ریشه که می تواند به اعماق زمین فرورفته و خود را به منطقه همیشه مرطوب زمین برساند و جذب آب نماید، مقاومت این درخت در برابر کم آبی و خشکی خیلی زیاد است.
آب و هوا:
درخت پسته به سرمای شدید زمستان و گرمای زیاد تابستان مقاوم است و از این نظر شباهت زیادی به درخت انگور دارد، بطوری پسته نیز مانند انگور سرمای 20 درجه زیر صفر و 40 درجه بالای صفر را بدون هیچگونه خسارت و صدمه ای تحمل می نماید.
درخت پسته با زمین مرطوب سازگاری ندارد، رطوبت زیاد در خاک باعث ایجاد بیماری و پوسیدگی یقه درخت می شود که نهایتاً منجر به خشک شدن درخت می گردد.
خاک:
بهترین خاکها برای کاشت درخت پسته خاکهای لیمونی سبک یعنی شن و رس میباشد. در اراضی سبک مصرف کود برای برداشت رضایت بخش است ولی در اراضی رسی سنگین که رطوبت را به مقدار زیاد و برای مدتی طولاتی در خود نگاه میدارد کاشت این گیاه نتیجه رضایت بخشی نمیدهد و مقدار محصول چندان قابل توجه نخواهد بود. درخت پسته تا اندازهای تحمل شوری خاک را میکند.
درخت پسته تا اندازه ای نسبت به شوری خاک بردبار است و این بردباری، باعث گردیده که برخی از باغداران به غلط تصور کنند که نمک برای ادامه حیاط و رشد و نمو درخت لازم است تا جائیکه در بعضی از اراضی غیر شور، اقدام به افزودن نمک به خاک و یا آب آبیاری، به عنوان کود می نمایند. در حالی که ثابت شده است که پسته در اراضی فاقد نمک به خوبی روییده و محصول زیاد و رضایت بخشی نیز تولید می کند.
کود:
درخت پسته احتیاج به کود فراوان دارد و کود دامی به تنهایی نمیتواند رفع احتیاجات درخت پسته را از حیث مواد غذایی برای محصول زیاد بکند. بطور کلی میزان کود شیمیایی مورد نیاز برای هر باغ پسته، 250 تا 500 کیلوگرم کود فسفاته می باشد که در دو نوبت (یکی اسفند ماه و دیگری خرداد ماه) به زمین اضافه می شود.
آبیاری:
به طوری که قبلاً نیز گفته شد، درخت پسته گیاهی است مقاوم به خشکی، و لیکن این نکته را باید مد نظر داشت که مقاومت زیاد پسته دلیل آن نیست که در آبیاری و سایر مراقبت های لازم از باغ کوتاهی گردد. هرچقدر مراقبت از درخت کامل تر و تعداد دفعات آبیاری مرتب تر باشد، مقدار مرغوبیت محصول پسته نیز زیاد تر خواهد بود.
در خصوص تعداد دفعات آبیاری روش زیر مناسب به نظر می رسد:
در دو یا سه سال اول کاشت نهال یا بذر هر 7 تا 10 روز یک مرتبه آبیاری می کنند. از سال سوم تعداد دفعات آبیاری را کم کرده تا در موقع بهره برداری (سال پنجم به بعد) آن را به ماهی یک مرتبه می رسانند.
هرس:
هرس درخت پسته مسن و بارده مرسوم نمی باشد، باغداران فقط به حذف شاخه های خشک اکتفا می کنند. در پاره ای از مراکز تولید پسته این هرس را در فصل پاییز انجام می دهند تا بتوانند شاخه خشک را از تر تشخیص دهند.
پروژه کارآفرینی راه اندازی گلخانه
گلخانه بخش محدودی از فضاست که در آن کلیه عوامل محیطی قابل کنترل بوده و برای کشتهای متراکم و تولید محصول خارج فصل و یا خارج از محیط طبیعی گیاه احداث میگردد.
احداث گلخانه برای تولید میوه های خارج از فصل و همچنین گل و گیاهان زینتی از قرن ۱۷ میلادی در اروپا آغاز و در سالهای اخیر به منظور استفاده بهینه از منابع خاک وآب و یا اشتغال زایی در سراسر جهان گسترش یافته است.
موضوع:
پروژه کارآفرینی راه اندازی گلخانه
فهرست مطالب
فصل اول – معرفی طرح
1-2-مشخصات محصول
1-1-2- نام و کاربرد محصول
2-1-2-مشخصات فنی محصول
3-1-2-معرفی روشهای تولید
4-1-2-تشریح مختصر فرایند
فصل دوم – تعیین ظرفیت
2-2-تعیین ظرفیت تولید
2-3-برآورد میزان مصرف مواد اولیه و قطعات خریدنی
2-4-معرفی دستگاه ها و تجهیزات تولید
2-5-معرفی تجهیزات و تاسیسات عمومی
فصل سوم – معرفی نیروی انسانی
معرفی نیروی انسانی
1-3-برآورد پرسنل تولیدی
2-3-پرسنل اداری و خدمات
فصل چهارم – هزینه ها
معرفی هزینه ها
برآورد هزینه استهلاک
فصل پنجم – شرح فرایند و اطلاعات فنی مورد نیاز
تعریف گلخانه
انواع گلخانه ها
۱) گلخانه های چوبی
انواع بسترهای کاشت محصولات گلخانه ای
عملکرد= تولیدات گلخانه ای
شرایط لازم برای احداث گلخانه
محل مناسب احداث گلخانه
وجود آب کافی با کیفیت مناسب
EC مناسب برای کشت محصولات گلخانه ای
تجهیزات و ادوات مورد نیاز در گلخانه ها
الف) انواع سیستم گرمایشی:
۱) سیستم مرکزی:
۲) سیستم موضعی:
۱) سیستم خنک کننده تابستانه:
آفات و بیماریهای مهم گلخانه ای در مناطق مرکزی:
الف) آفات گلخانه ای
انواع گلخانه های ثابت:
گلخانه یکطرفه:
گلخانه دو طرفه:
گلخانه نیمه دو طرفه:
سرمایش گلخانه :
سرمایش گلخانه :
استاندارد در گلخانه:
مزایای استفاده از این روش به شرح زیر می باشد:
افزایش طول دوره رشد گیاهان و مخصوصاً سبزیجات میوه ای
کمترین استفاده از مواد سمی و شیمیایی برای کنترل آفات و بیماریها
کاهش هزینه های جاری تولید
ساختمان گلخانه
گرمایش
دمای روزانه و شبانه توصیه شده برای چند محصول متداول گلخانهای
تهویه و سرمایش
کنترلها
ساخت گلخانه
موقعیت
انواع گلخانه
انواع پیکربندی
فونداسیون و کفسازی
گرمایش
گردش هوا
تهویه
سرمایش
دیاکسیدکربن و نور
شرایط محیطی
دما
رطوبت نسبی
نور
خصوصیات فیزیکی پوشش
دیاکسیدکربن
جریان هوا
کاشت خیار در گلخانه
انتخاب زمان کشت
انتخاب بذر
نحوه کشت
انتقال نشاء به زمین اصلی
تراکم بوته ها
آبیاری اولیه
آبیاری
هرس اولیه
برداشت محصول
پائین کشی بوته ها
آفات خیار گلخانه ای
۱) شته ها (خانواده Aphididae)
۲) مگس های سفید (خانواده Alevrodidae)
۳) تریپ ها (راسته Thysanoptera)
کشت فلفل رنگی در گلخانه
شروع کشت
بستن بوته فلفل
جدا شدن میوه از بوته قبل از رسیدن کامل
تغییر رنگ میوه در حالی اندازه میوه کوچک است
فصل ششم چکیده مطالعات فنی ، مالی و اقتصادی
جدول (1-1) جمع بندی مشخصات اصلی طرح تولید
نتیجه گیری
مقدمه :
گلخانه بخش محدودی از فضاست که در آن کلیه عوامل محیطی قابل کنترل بوده و برای کشتهای متراکم و تولید محصول خارج فصل و یا خارج از محیط طبیعی گیاه احداث میگردد.
احداث گلخانه برای تولید میوه های خارج از فصل و همچنین گل و گیاهان زینتی از قرن ۱۷ میلادی در اروپا آغاز و در سالهای اخیر به منظور استفاده بهینه از منابع خاک وآب و یا اشتغال زایی در سراسر جهان گسترش یافته است.
تعریف گلخانه:
گلخانه بخش محدودی از فضاست که در آن کلیه عوامل محیطی قابل کنترل بوده و برای کشتهای متراکم و تولید محصول خارج فصل و یا خارج از محیط طبیعی گیاه احداث میگردد.
انواع گلخانه ها :
گلخانه ها از نظر نوع تو لید و نوع تیپ سازه دارای انواع مختلفی به شرح ذیل می باشند.
تقسیم بندی بر اساس نوع تولید:
▪ گلخانه های تولیدی سبزی و صیفی شامل محصولاتی نظیر خیار, گوجه فرنگی, توت فرنگی, فلفل, بادمجان, طالبی, سبزیجات برگی (ریحان- شاهی و...) می باشد.
▪ گلخانه های تولید گل و گیاهان زینتی برای تولید انواع گلهای شاخه بریده(رُز- ژربرا – گلایول – داودی) وگلهای آپارتمانی می باشد.
▪ سالنهای گلخانه ای تولید قارچ دکمه ای و قارچ صدفی
از نظر نوع سازه گلخانه ها به دو دسته چوبی یا سنتی و مدرن یا فلزی تقسیم می شوند:
۱) گلخانه های چوبی
اسکلت اصلی این گلخانه ها از چوب با پوشش پلاستیک مـی باشد. ارتفاع در ایـن سازه هـا ۲ تا ۳ متر و سیستم گرمایی و تهویه مناسبی ندارد و بدلیل ارتفاع پایین مناسب کشت محصولاتی نظیر خیار و گوجه فرنگی نمی باشد. مزیت این گلخانه ها قیمت ارزان احداث هر واحد آن می باشد ولی بدلیل نامناسب بودن محیط داخلی برای رشد گیاه معمولاً میزان تولید در واحد سطح در مقایسه با گلخانه های مدرن بسیار کمتر است. بدلایل ذکر شده این نوع گلخانه ها توسعه نیافته است و گلخانه های چوبی که قبلاً احداث شده به تدریج به گلخانه های مدرن تبدیل می شوند.
۲) گلخانه های فلزی یا مدرن
جدول ۱
اسکلت این گلخانه ها از فلز است که معمولاً با پلاستیک های ضد اشعه ماوراء بنفش (uv) پوشش و دارای سیستم گرمایشی و تهویه مناسب می باشد. ارتفاع این نوع گلخانه ها بیش از ۵/۴ متر است و بدلیل شرایط مناسب رشد گیاه در اینگونه سازه, عملکرد در واحد سطح نسبت به گلخانه های چوبی افزایش دارد.
اتصال قطعات در گلخانه های فلزی بوسیله پیچ ومهره(پرتابل)و یا استفاده از جوش می باشد. هزینه واحد گلخانه های پرتابل نسبت به سیستم جوشی ۲۰-۱۵% بیشتر است ولی نصب آن آسانتر و تغییرات در سازه راحت تر است.
سالنهای گلخانه ای تولید قارچ های خوراکی:
کارگاههای تولید قارچ های خوراکی با بلوک, آجر, سیمان, بصورت یک ساختمان معمـولی ســاخته می شود و در آن امکانات گرمایشی, سرماساز و رطوبت ساز تعبیه می شود.
بعضی از کارگاههای تولید قارچ بصورت گلخانه ای احداث میگردد ولی با توجه به اینکه رشد قارچ به نور ناچیزی نیاز دارد. پوشش های گلخانه ها از نوع پلاستیک های رنگی که نور ناچیزی باید از آن عبور کند انتخاب می شود.
قارچ های خوراکی که در ایران پرورش داده می شوند عبارتند از قارچ دکمه ای و قارچ صدفی, تولید قارچ دکمه ای علاوه بر سالنهای پرورش نیاز به کارگاه تولید کمپوست دارد که تولید کمپوست آلودگی محیط را به همراه دارد. لذا باید این کارگاهها در خارج از مناطق مسکونی و با مجوز سازمان حفاظت محیط زیست احداث شود.
بستر پرورش قارچ صدفی کاه وکلش غلات است و چون نیازی به کمپوست ندارد موجب آلودگی محیط نمی شود و در مناطق مسکونی هم می توان به پرورش آن اقدام نمود و نیازی به مجوز سازمان حفاظت محیط زیست ندارد.
● انواع بسترهای کاشت محصولات گلخانه ای
بستر کاشت در گلخانه ها به دو صورت خاکی و یا هیدروپونیک(بدون خاک)هستند که در کشت خاکی ریشه گیاه در خاک قرار میگیرد که در این روش مدیریت تغذیه آسان و نیاز به دانش فنی زیادی ندارد ولی مقداری از مواد غذایی مصرفی از دسترس گیاه خارج و بیماریهای خاکزی همواره کشت را تهدید می کند.
جدول ۲
در کشت هیدروپونیک ریشه گیاه در موادی نظیر پرلایت, پشم سنگ, لیکا, ماسه و....... قرار داده می شود و مواد غذایی مستقیماً در دسترس گیاه قرار میگیرد که این روش مصرف آب را کاهش, بیماریهای خاکزی کم و عملکرد را در واحد سطح افزایش می دهد امّا نیاز به دانش فنی بالا و مدیر کارآزموده و متخصص دارد و هزینه ساخت هم ۲۰-۱۵ درصد افزایش می یابد.
مهمترین مزیت تولیدات گلخانه ای نسبت به تولید در فضای باز عبارتند از: اشتغالزایی بالا, مصرف آب کم و افزایش تولید در واحد سطح.