پروژه کارآفرینی مزرعه پرورش بلدرچین
وجود ویژگی های مناسب همچون رشد سریع ، بلوغ زودرس ، تولید تخم بالا ، کوتاهی فاصله میان نسل ها ، بالابودن تراکم پرورشی در واحد سطح ، ارزان بودن جیره مصرفی ، حساسیت کم نسبت به بعضی از بیماری های طیور ، قیمت بالای تولیدات که شامل گوشت و تخم می باشد و به خصوص بازگشت سریع سرمایه سبب شده است تا بلدرچین به عنوان یک پرنده مطلوب نزد کشاورزان و پرورش دهندگان تلقی شده و علاقمندان زیادی به پرورش صنعتی این پرنده روی آورند .
عنوان : پروژه کارآفرینی مزرعه پرورش بلدرچین
فهرست مطالب
خلاصه طرح : 4
فصل اول 5
کلیات 5
1- 1 مقدمه : 6
مهمترین نکاتی که سبب صنعتی شدن پرورش این پرنده شده است به شرح زیر می باشد : 6
عملکرد پرورش بلدرچین از سال 82 – 79 7
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن : 9
محل اجزا : 9
1 – 3 – مشخصات متقاضیان : 9
1 – 4 – دلایل انتخاب طرح : 9
1 – 5 میزان مفید بودن طرح برای جامعه : 10
1 – 6 - وضعیت و میزان اشتغالزایی : 10
تاریخچه و سابقه مختصر طرح : 10
وضعیت مختصر اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی محل اجرای طرح : 12
مراحل انجام کار : 12
پرورش بلدرچین ها 12
(نوع وحشی): 14
Pharach-1 14
:Biritish range -2 14
English white-3 14
Manchurin golden-4 14
Tuxedo-5 15
تغذیه بلدرچین 15
سرمایه گذاری برای پرورش بلدرچین بسیاد سودآور است زیرا: 16
خواص تغذیه ای تخم بلدرچین 16
بررسی تاثیر مصرف پروبیوتیک پروتکسین در جیره غذائی بلدرچینهای ژاپنی 19
تعریف پروبیوتیک (PROBIOTIC): 19
تاثیر مصرف پروتکسین در جیره غذائی بلدرچین ژاپنی 21
ایجاد ایمنی در بلدرچین 21
واکنش های مربوط به واکسیناسیون 22
واکنشهای تنفسی 22
فصل دوم 26
روش انجام کار 26
گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه : 26
بازدید از منطقه پرورشی رستمی 27
جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده : 27
فهرست تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها : 27
فهرست مواد مصرفی مورد نیاز : 28
مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار : 28
پرسنل غیر تولیدی 29
پرسنل تولیدی : 29
توجیه اقتصادی محصول : 29
روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت فروش کالا ) 30
فصل سوم 31
امور مالی طرح 31
زمین محل اجرای طرح : 31
محوطه سازی : 32
ساختمانها : 32
میزان سرمایه گذاری : 33
محاسبه هزینه ها : 33
محاسبه سود و زیان ویژه ( ارقام به میلیون ریال ) 34
تاسیسات مورد نیاز : 37
وسایل نقلیه : 37
ماشین آلات و وسایل آزمایشگاهی : 38
تاسیسات اداری : 38
هزینه های قبل از بهره برداری : 39
هزینه های جاری : 39
هزینه استهلاک : 40
هزینه سوخت و انرژی : 40
جمع هزینه های جاری طرح : 41
فصل چهارم 42
جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات 42
نتایج حاصله از اجرای طرح : 43
منابع و ماخذ : 44
خلاصه طرح :
در این طرح به بررسی مزرعه پرورش بلدرچین پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد ، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد نیاز ، وضعیت بازار ، میزان واردات و صادرات و ... پرداخته است ، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است ، بازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی انسانی ، نحوه تامین سرمایه و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP ) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .
1 – 4 – دلایل انتخاب طرح :
طعم مطبوع انواع گوشت عمدتاً به دلیل وجود مادهای است بنام گلیکوژن که در سلولهای ماهیچهای وجود دارد. هر قدر که ماهیچه در طول حیات خود فعالتر باشد گوشت آن نیز لذیزتر است مانند ران مرغ، دم ماهی، ران حیوانات شکاری و همچنین سینه پرندگان وحشی.
از سوی دیگر، فعالیت و جنب و جوش حیوانات به طور کلی باعث افزایش میزان ذخیره گلیکوژن ماهیچهها و در نتیجه بهبود کیفیت آن است. به طوری که حیوانات وحشی اعم از نشخوار کنندگان (آهو، گوزن، بزکوهی و غیره ) و یا پرندگان مانند قرقاول، کبک، تیهو، دراج و بلدرچین همگی به دلیل فوق دارای گوشتی فوقالعاده لذیذ بوده و قسمتهایی از بدن آنها بسیار خوش طعم و لذیذ میباشد. بنابراین چنانچه پرندهای از خانواده حیوانات شکاری بوده یعنی از نژاد وحشی باشد و در محیطی مشابه طبیعت خود پرورش یابد دارای خواص فوقالذکر خواهد بود.
1 – 5 میزان مفید بودن طرح برای جامعه :
دامداری و دامپروری یکی از مشاغل همیشگی انسان بوده است ، پرورش حیواناتی برای استفاده از آنها جهت بهتر زیستن همیشهدر تاریخ بشر بوده است ، بلدرچیننه که در قسمت قبل به آن اشاره شد یکی از حیواناتی است که از تمامی قسمت های آن در قسمت های مختلف استفاده می شود ، گوشت ، پوست ، فضولات و سایر قسمت های این حیوان در صنایع مختلف کاربرد های گوناگونی دارند .
1 – 6 - وضعیت و میزان اشتغالزایی :
میزان اشتغالزایی این طرح 20 فر است
تاریخچه و سابقه مختصر طرح :
پرورش شتر مرغ از سال 1860 در کشور افریقای جنوبی به صورت جدی آغاز گردید و سپس بلدرچین حیوانی است با خصوصیات پرندگان وحشی شکاری و بسیار پر جنب و جوش، لاجرم باید در وضعیتی پرورش یابد که امکان جست و خیز و پرواز داشته باشد.
این حیوان از خانواده ماکیانها و از زیر مجموعه کبک سانان بوده و بدلیل خواص مذکور گوشت آن بسیار خوش طعم و لذیذ و مقوی است، و از طرفی بزرگترین ماهیچه پرندگان که ماهیچه سینه آنهاست در پرندگانی چون مرغ و خروس و اردک و غاز که امکان پرواز ندارند دارای بافتی خشبی و خشک و طعمی نه چندان لذیذ است، در حالیکه در مورد بلدرچین بدلیل جنب و جوش و پروازهای متناوبی که انجام میدهد گوشت سینه پرنده علاوه بر اینکه حجم قابل توجهی از کل لاشه ( یک سوم لاشه ) را تشکیل میدهد دارای طعمی بسیار خوش و لذیذ است.همچنین بافتهای مفصلی این پرنده بدلیل وجود سلولهای پیچیده پیوندی در اثر پختن یا بریان شدن به هیچ وجه متلاشی نمیشود و پرنده پس از طبخ نیز ترکیب خود را حفظ کرده و در پذیرائیها، زیبائی و آرایش فراوانی به سفره میدهد.
میزان پروتئین موجود در گوشت پرنده از پروتئینهای پرندگان معمولی 5 تا 10 درصد بیشتر است و این در حالی است که انواع اسیدهای آمینه کمیاب که در سایر پروتئینها یافت نمیشود، در گوشت این پرنده به وفور وجود دارد. به همین دلیل در اغلب نقاط دنیا پزشکان برای افراد مسن و از کار افتاده که احتیاج مبرمی به ترمیم سلولهای از دست رفته بافتهای خود را دارند، برای حفظ و بازیابی سلامت و شادابی خود، مصرف گوشت بلدرچین را تجویز مینمایند. از طرف دیگر وجود عناصر معدنی کمیاب و ویتامینهای عدیده در گوشت این پرنده آنرا به دارویی معجزه آسا برای درمان امراض صعبالعلاجی همچون آسم، تشنج، فشار خون، ضعف اعصاب و یا حتی در ناراحتیهای روانی و عقب افتادگیهای جسمی و همچنین بی خوابی تبدیل کرده است. در هر حال گوشت و تخم بلدرچین برای کودکان رشد سریع و صحیح، برای نوجوانان هیجان و جنب و جوش، برای جوانان نشاط، برای میانسالان تندرستی و اطمینان و برای کهنسالان سلامت مجدد و تمدید قوا و شادابی را به ارمغان میآورد.
همچنین عدم وجود هر گونه مواد افزودنی غیرطبیعی و غیرمفید همچون هورمونها و آنتیبیوتیکها که جداً سلامت انسان را تهدید میکنند، دلیل دیگری بر کیفیت طبیعی و مطلوب گوشت بلدرچین میباشد.
وضعیت مختصر اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی محل اجرای طرح :
محل انتخاب شده برای اجرای طرح بدلیل دارا بودن وضعیت مناسب آب و هوایی منطقه مناسبی میباشد و بدلیل موقعیت روستایی منطقه مناسب برای تاسیس پرورش بلدرچین میباشد ، دسترسی به مواد مورد نیاز برای پرورش و همچنین فاصله مناسب با شهر یکی دیگر از فاکتور های مناسب محل اجرای طرح می باشد .
مراحل انجام کار :
پرورش بلدرچین ها
در پرورش بلدرچین ها باید به جوحه بلدرچین ها توجه خاصی داشت,زیرا بسیار آسیب پذیرند. در روز های نخستین تولد دمای 36تا38 درجه ی سانتیگراد توام با هوای تمیز و اکسیژن دار باری آنها مورد نیاز است .اما به تدریج از درجه حرارت محیط کاسته می شود و در سن 6تا 7 هفتگی به 22تا24درجه ی سانتیگراد کاهش پیدا می کند.
جوجه ها تا زمانی که دما تا زیر 21 درجه ی سانتیگراد کاهش نیافته نیازی به دمای اظافه ندارند و 12 ساعت تاریکی و 12 ساعت روشنایی تاسن 5 هفتگی یعنی زمانی که جوجه بلدرچین ها به پن ها یا قفس های تخم گذاری انتقال پیدا می کنند می تواند ادامه پیدا کند.
قفس های نر و ماده برای رشد بهتر بایستی از هم جداگانه نگهداشته شوند.در حالت پرورش روی بستر مساحت 150تا180 سانتیمتر برای هر جوجه بسته به نوع جوجه ها و فصل باید در نظر گرفته شود.برای هر جوجه 2تا3 سانیمتر فضای دانخوری و 5|1تا2سانتیمتر فضای آبخوری در نظر گرفته شود.
برای جوجه های بلدرچین تا سن 3 هفتگی 2 سانتیمتر فضای دانخوری و 1 سانتیمتر فضای آبخوری ضروری است.برای هر جوجه 75 سانتیمتر مربع فضای بسته(قسمت گرم کننده ی باتری)و75 سانتیمتر فضای حرکت برای بدست آوردن نتیجه مناسب کافی است.
برای شروع تغذیه ی خوب می توان تا سن 2تا4 روز به بلدرچین ها آب شکر 8درصد داد.
نژاد های بلدرچین
گونه های مختلف بلدرچین مثل انواع ایرانی،آمریکایی و ژاپنی موجودند که نژادهای ژاپنی آن برای پرورش مرغوبترند.
ماهم روی نژادهای ژاپنی آن بحث می کنیم.پنج نوع بلدرچین ژاپنی به اسامی زیر وجود دارند:
(نوع وحشی):
Pharach-1
این پرنده رنگهای پر مخلوط دارد.همراه با رنگهای سیاه و سایه های مختلف که تفوق رنگ قهوه ای اند.در بلدرچین نر صورت و گلو قهوه ای و گلو و قسمت بالای سینه دارچینی است.در بلدرچین ماده نیز صورت و گلو قسمت بالای سینه دارچینی روشن با خالهای سیاه است در حالی که قسمت پایینی سینه خرمائی رنگ است.
:Biritish range -2
نوعی از بلدرچین با پرهای سیاه رنگ است که در آن به طور مشابه پیمان گدار شده اند.
English white-3
نوعی بلدرچین با پرهای سفید و یا همراه با قسمت های سیاه
Manchurin golden-4
پرنده هایی به رنگ طلایی یا میتوان گفت گندمی رنگ اند.
Tuxedo-5
این نوع بلدرچین از نوع بلدرچین دو رنگ است .سطح گردن و صورت و شکم سفید و بقیه قسمت ها سیاه نظیرparach است.
تغذیه بلدرچین
سلام بر شما.من امروز برای تغذیه بلدرچین البته بیشتر به صورت پرورشگاهی حرف می زنم.این تغذیه بسیار کامل و مفید است.اما برای تغذیه خانگی می توانید از دانه جوجه(یا دانه پلیتی) که در بازار موجود اند و به صورت مخلوطی از دانه های مختلفند استفاده کنید.
لدرچین ها حیواناتی پرطاقت.نیرومند و خوش بنیه بوده و می توانند در محیط های مختلف.با محدودیت های منطقی آدابته شوند. بلدرچین ها پرندگانی هستند که سریعآً رشد کرده و در عرض حدود 6 هفته به بلوغ می رسند.وزن پرنده بالغ به شرح زیر است:
بلدرچین نر120 تا150 گرم
بلدرچین ماده 150 تا 180 گرم
پرورش بلدرچین از سال 1900 میلادی در کشور ژاپن برای تهیه گوشت و تخم رایج بوده است.
بلدرچین ها تخم زیادی تولید می کنند.بلدرچین ماده 260 عدد تخم در اولین سال تخم گذاری خود می گذارد روی همین اصل بلدرچین ها کثیر تخم هستند.بلدرچین ماده درحدود سن50 روزگی به اوج تولید تخم میرسد.بلدرچین های ماده75%تخم های خود را بین ساعات3 تا5بعد از ظهر می گذارند و25%بقیه را در هنگام شب.
بلدرچین ها اگر از جوجگی با انسان بزرگ شوند بسیار زود با انسان مانوس می شوند به گونه ای که حتی از کف دست هم دانه می خورند.بلدرچین ها را می توان به عنوان یک حیوان خانگی در منزل نگه داری کرد.آنها به خاک و خاک بازی علاقه فراوان دارند و با آن بسیار سریع رشد می کنند.
سرمایه گذاری برای پرورش بلدرچین بسیاد سودآور است زیرا:
1- سن بلوغ زود فرا می رسد
2- بسیار سریع رشد می کنند
3- میزان تخم گذاری بالا است
4- دوره اکوباسیون کوتاه وکم که فقط 17تا18 روز است
5- تثبیت برای تراکم بالای پرورش زیرابه فضای دانه وآبخوری کمتری نسبت به مرغ ها و اردک ها نیازمندند.
6- در برابر بسیاری از بیماری های مرغ ها مقاومت دارند.
خواص تغذیه ای تخم بلدرچین
تخم بلدرچین ماده غذایی عاری از کلسترول و غنی از انواع ویتامین ها: تخم بلدرچین غنی از مواد غذایی ضروری است. از جمله اسیدهای آمینه و میکروالمان ها، از زمان های دوردست گوشت و تخم بلدرچین در کشورهای ژاپن و چین استفاده طبی داشته است. تخم بلدرچین در کشور ژاپن به عنوان بخشی از صبحانه دانش آموزان محسوب می شود. مواد غذایی موجود در تخم بلدرچین حساسیت ایجاد نمی کند: تخم بلدرچین به عنوان یک ماده غذایی هیچ گونه تاثیر سویی ندارد. به همین دلیل می توان از آن حتی در تغذیه شیرخواران هم استفاده نمود. همچنین افرادی که استفاده تخم مرغ برایشان منع شده، می توانند از آن استفاده نمایند. همچنین تخم بلدرچین مقاومت بدن را افزایش داده و مواد رادیواکتیو را از بدن دفع می نماید و باعث دفع فلزات سنگین و مواد زائد و سرطان زا از ارگانیسم فرد می شود.