پروژه بررسی سیستم انبارداری در شرکت پاتن جامه
بررسی سیستم انبارداری در شرکت پاتن جامه :
فصل اول
2-1 تعاریف
تعریف انبارداری :
عبارت از دریافت جنس یا کالا از خارج ( از قسمتهای مختلف شرکت ، یادیگران از خارج شرکت ) و نگهداری آنها با توجه به قوانین انبارداری که باعث سهولت در تحویل دادن ( صدور )
موضوع:
پروژه بررسی سیستم انبارداری در شرکت پاتن جامه
فهرست مطالب
فصل اول
2-1 تعاریف
تعریف انبارداری :
تعریف کمک انباردار :
تعریف جابجایی :
تعریف سیستم اطلاعاتی انبار :
تعریف استعلام بها :
تعریف انبار :
الف – تعیین محل قرار دادن کالا ( انبار – قفسه – طبقه – ردیف )
بهترین عوامل قرار گرفتن کالا در انبار
1- میزان تقاضا یا مصرف کالا :
2- محل و موقعیت و شکل ظاهری و نوع ساختمان انبار :
وجه تشابه :
3- امکانات و تجهیزات انبار :
4- خصوصیات فیزیکی :
5- خصوصیات کیفی کالا :
ب : چیدن و انبار نمودن کالا :
ج: تهیه کارت شناسایی کالا و نصب آن بر روی اجناس :
اول : کارت کوچک ( کارت قفسه ) :
دوم – کارت بزرگ
4-1 مراحل انبار داری :
5-1 : وظایف انباردار
6-1 : عوامل مؤثر در انتخاب محل انبار
7-1 : عوامل تخریب کالا :
عوامل تخریب کالا :
عوامل تخریب کالا عبارتند از :
انواع وسایل حمل و نقل :
انواع چرخ دستی عبارتنداز :
مکان ساخت انبار
انبار قاعدتاً به دو گروه مختلف تقسیم می شوند :
1- انبا رهای مرکزی
2- انبا رهای فرعی
اصلهای مهم در خرید :
1- کیفیت مناسب
2- کیفیت ( مقدار ) مناسب ( Right Quantity )
3- قیمت مناسب ( Right price )
4- منبع مناسب ( Right source )
5- زمان مناسب ( Right time )
فصل دوم : ادبیات تحقیق
1-2 مزایا و معایب سیستم :
- معایب نداشتن سیستم انباداری :
مدارک کالا در انبار :
2-2 اهمیت و سازمان انبار ها:
سازمان انبارها :
اهمیت انبار :
انواع انبار ها :
انواع انبار از نظر ساختمان
3-2– خروج کالا از مؤسسه
الف : انواع کالا
ب تحویل مصالح :
ج : ثبت در کارت انبار :
د : تحویل کالای غیر مصرفی
ه- درخواست خروج کالا برای تبدیل نوع جنس
و: درخواست فروش یا واگذاری کالا
انتقال کالا از انباری به انبار دیگر
نمودار گردش کالا
فصل سوم
1-3 : مشکلات تحقیق
2-3 : محدودیتهای تحقیق :
3-3 ویژگیهای تحقیق :
1- بالا بردن اعتبار اطلاعات :
2- سادگی نظارت و بررسی صحت یا سیستم اطلاعات :
3- محل تحقیق :
4- مدت تحقیق :
6-3 روش تحقیق :
فصل چهارم :
ورود کالا به انبار
2- در یافت کالا از طریق خرید خارجی
3- برگشت کالای مازاد برنیاز
4- نقل و انتقال کالا بین انبار ها
درخواست کالا
درخواست خرید
3-4 انواع مناقصه
1- مناقصه عمومی :
2- مناقصه محدود :
آگهی مناقصه
اختیارات مناقصه گزار :
مزایده :
مزایده در معاملات ، در موارد زیر انجام می شود :
سفارشات خرید :
4-4 رسید و صدور مواد انبار :
1- رسید مواد انبار
کاربردهای این رسید عبارتند از :
2- صدور مواد از انبار :
خروج اجناس از انبار به چند طریق صورت می گیرد :
1- درخواست کالا و مواد از انبار :
2- حواله انبار
حواله انبار چهار برگ است که به شرح زیر توضیح می شود :
1- فرم درخواست کالا
2- فرم درخواست خرید
3- فرم رسید انبار (اعلامیه رسید مواد )
فرم رسید انبار
5-3 کاردکس انبار
اردکس
امکانات نرم افزاری سیستم
ثبت سال مالی.
ثبت و ویرایش واحد های سازمانی.
ثبت گرو های دارایی.
امکانات کلی سیستم:
4. سیستم ثبت اسناد و اطلاع رسانی سازمانی :
بررسی سیستم انبارداری در شرکت پاتن جامه :
فصل اول
2-1 تعاریف
تعریف انبارداری :
عبارت از دریافت جنس یا کالا از خارج ( از قسمتهای مختلف شرکت ، یادیگران از خارج شرکت ) و نگهداری آنها با توجه به قوانین انبارداری که باعث سهولت در تحویل دادن ( صدور ) و تحویل گرفتن ( ورود ) با کمترین وقت و نیروی مورد نیاز باشد و رسانیدن اجناس و کالاهای مورد نیاز قسمتها یا خریداران به آنها در حداقل وقت ممکن براساس مدارک و ضوابط قانونی .
تعریف کمک انباردار :
کمک انباردار کسی است که علاوه برمهارت کار انبار می تواند از عهده کنترل کالاهای ورودی به انبار ، جابجایی و چیدن آنها ، انبار گردانی ، دادن اطلاعات به واحد سفارشات و تحویل کالاهای امانی و رعایت اصول و مقررات انبارداری بر آید .
تعریف جابجایی :
جابجایی عبارت است از ؛ فعالیتی که از زمان ورود کالا به انبار و قرار گرفتن در جای مناسب تا زمان خروج کالا از انبار انجام می شود .
تعریف سیستم اطلاعاتی انبار :
منظور از سیستم اطلاعاتی اجرای عملیات مربوط به کالای موجود در انبار و همچنین نظارت بر کنترلهای لازم روی مراحل مختلف این عملیات برطبق روش منطقی و سیستماتیک می باشد . یا به عبارت دیگر روشی است منطقی که میتوان کالای مورد نیاز تهیه و نگهداری نمود .
تعریف استعلام بها :
استعلام بها فرمی است که مأمور خرید مؤسسه با ارئه آن به چندین فروشنده ( معمولاً حداقل 3 فروشنده ) نسبت به اخذ بهای فروش آنها اقدام می نماید . این فرم معمولاً شامل کلیه مشخصات کالا ، تعداد ، بهای واحد ، نشانی فروشنده ، مدت اعتبار استعدام ، محل مهر و امضاء فروشنده و سایر شرایط مانند نحوه محل می باشد .
تعریف انبار :
انبار به محل یا فضایی گفته می شود که براساس یک سیستم طبفه بندی صحیح ، مواد اولیه ، کالای نیم ساخته ، محصول ساخته شده و با فرآیند های مختلف صنعتی بازرگانی در آن نگهداری می شود .
3-1 چیدن کالا
3-2 پس از دریافت و تحویل گرفتن کالا یا اجناس و صدور رسید انبار به چیدن کالا در جای مناسب طبق اصول و روال خاصی می باشد .این اصول عبارت است :
الف – تعیین محل قرار دادن کالا ( انبار – قفسه –طبقه –ردیف )
ب – چیدن و انبار نمودن کالا
ج –تهیه کارت شناسی کالا و نصب آن بر روی اجناس .
الف – تعیین محل قرار دادن کالا ( انبار – قفسه – طبقه – ردیف )
یکی از راههای بالا بردن راندمان و ایجاد نظم و کاهش هزینه ها و ضایعات و به حداقل رساندن زمان ، چیدن صحیح کالا می باشد . به چیدن و نگهداری کالا در انبار در یک محل خاص صفافی گفته می شود .
یکی از متداولترین شیوه و تنظیم و نگهداری روش ، که کدبندی کردن محل ، قفسه ، راهرو و طبقات است ؛ که در مؤسسات بزرگ به خود انبار تعلق گرفته می شود .
بهترین عوامل قرار گرفتن کالا در انبار
1- میزان تقاضا یا مصرف کالا
2- محل و موقعیت و شکل ظاهری و نوع ساختمان انبار
3- وجه تشابه
4- امکانات و تجهیزات انبار
5- خصوصیات فیزیکی
6- خصوصیات کیفی کالا
1- میزان تقاضا یا مصرف کالا :
منظور از مصرف یا میزان ارسال کالامی باشد . که به طور کلی می توان به سه دسته پر مصرف ، متوسط مصرف و کم مصرف تقسیم نمود . که بهتر است کالای پر مصرف نسبت به دو نوع دیگر در دسترس باشد .
2- محل و موقعیت و شکل ظاهری و نوع ساختمان انبار :
هنگام قراردادن کالا در انبار باید به محل و موقعیت ساختمان انبار ، ظرفیت مفید و قابل استفاده ، وجود ستونهای داخل انبار، درب های ورودی و خروجی انبار ، تهویه و نورگیری و شکل ظاهری انبار ، ارتفاع و ابعاد مختلف انبار و غیره توجه نمود .
وجه تشابه :
یکی دیگر از عوامل ، تشابه یا تشابه مصرف کالا می باشد . مثلاً اجراء موتور در یک قسمت و اجراء روشنایی در قسمت دیگر که دراین تشابه مصرف را می رساند . ویا آچارها در یک قسمت و لوله ها در قسمت دیگر که این خود تشابه کالا ها را می رساند . لذا قرار گرفتن اقلام مشابه وهم مصرف در کنار هم باعث کوتاهی مسافت ، کاهش خستگی ، تسهیل در دسترسی به موقع و فراهم سازی کالا در پاسخگویی به درخواستها می گردد.
3- امکانات و تجهیزات انبار :
یکی دیگر از عوملی که در تعیین محل قرار دادن کالا مؤثر است : امکانات و تجهیزات موجود در انبار می باشد . این تجهیزات شامل ؛ وسایل حمل و نقل داخل انبار و سایر تجهیزات انبار .
4- خصوصیات فیزیکی :
یکی دیگر از عوامل در تعیین محل قرار دادن کالا خصوصیات فیزیکی می باشد .
5- خصوصیات کیفی کالا :
این خصوصیات شامل : کالا فاسد نشدنی ، قابل انفجار ، سمی بودن و گران قیمت می باشد .
ب : چیدن و انبار نمودن کالا :
برای چیدن کالا در انبار باید به نکاتی توجه کردکه عبارتند از :
الف : در چیدن کالا در انبار حتی الامکان اجناس را نباید پخش چید . بلکه بیشتر از ارتفاع بجای سطح ، استفاده کرد . آن هم به وسیله قفسه بندی یا با استفاده از پالت کالا ها را بر روی هم قرار داده تا حد مجاز استفاده از ارتفاع رعایت حداقل فاصله 6 سانتی متری از سقف می باشد .