دانلود پروژه مقاله و گزارش کارآموزی و کارآفرینی

این وبلاگ با مساعدت دوستان عزیزم آماده کمک به شما عزیزان میباشد

دانلود پروژه مقاله و گزارش کارآموزی و کارآفرینی

این وبلاگ با مساعدت دوستان عزیزم آماده کمک به شما عزیزان میباشد

مقاله پیشرفت هایی در کاهش آسیب میوه ها و سبزیجات در طول انجماد

مقاله پیشرفت هایی در کاهش آسیب میوه ها و سبزیجات در طول انجماد

I. مقدمه

یکی از اهداف اصلی تحقیق روی آسیب در طول سرد کردن محصولات کشت شده یافتن روشهای موثر برای کاهش آسیب حاصل از سرد کردن است. محصولات تازه حساس به سرد کردن از فواید کلی نگهداری از طریق سرد کردن بهره مند نیستند و سریعاً اگر در یخچال نگهداری نشوند، نابود می شوند. اگر عمل سرد کردن در این بافتهای حساس افزایش داده شود و یا اگر ظهور علائم آسیب در طول سرد کردن به تاخیر بیفتد، در این صورت نگهداری کالاها در دماهای پایین تر برای کاهش میزان نابودی امکانپذیر است.

پیشرفت هایی در کاهش آسیب میوه ها و سبزیجات در طول انجماد

فهرست مطالب :
I. مقدمه
.II شرطی کردن دمایی
A. شرطی کردن دمایی سرد
B. شرطی کردن دمایی دو مرحله ای
C. تغییرات فیزیولوژیکی القا شده بوسیله دما
D. شرطی کردن در دمای بالا
III. گرما دادن متناوب
A. بهبود اثرات آسیبی انجماد بوسیله گرما دادن متناوب
B. مکانیسمهای احتمالی گرما دادن متناوب
IV. اتمسفر کنترل شده
A. فواید
B. خطرات
V. تنظیم کننده های رشد گیاه
A. اسید اسکوربیک
B. تریازولها
C. اتیلن
D. پلی آمینها
.VI دیگر مواد شیمیایی
A. قارچ کشها
B. کلسیم
C. آنتی اکسیدانتها و مواد نابود کننده رادیکالهای آزاد
VII. بسته بندی کردن
VIII. مومیایی کردن و دیگر پوشش دهنده ها
IX. نکات نتیجه گیری شده
پیشینه ذکر شده

. مقدمه
یکی از اهداف اصلی تحقیق روی آسیب در طول سرد کردن محصولات کشت شده یافتن روشهای موثر برای کاهش آسیب حاصل از سرد کردن است. محصولات تازه حساس به سرد کردن از فواید کلی نگهداری از طریق سرد کردن بهره مند نیستند و سریعاً اگر در یخچال نگهداری نشوند، نابود می شوند. اگر عمل سرد کردن در این بافتهای حساس افزایش داده شود و یا اگر ظهور علائم آسیب در طول سرد کردن به تاخیر بیفتد، در این صورت نگهداری کالاها در دماهای پایین تر برای کاهش میزان نابودی امکانپذیر است.
در طول 50 سال گذشته گزارشات متعددی درباره تکنیکهای مختلفی که می تواند در طول دوره بعد از برداشت برای کاهش آسیب به کار رود منتشر شده است. این تکنیکها می تواند به صورت شرایط دمایی، گرما دادن متناوب، کنترل اتمسفر، کاربرد تنظیم کننده های رشد، دیگر مواد شیمیایی، مومیایی کردن و پوشش دهنده ها و بسته‌بندی طبقه بندی شود. 
سه پیشرفت اول دستکاری و تعدیل شرایط محیطی است، در حالی که بقیه شامل درمان مستقیم کالاست. بعضی از این تکنیکها روی کالاهای خاص موثرتر هستند. روشهای پیشگیری و کاهش آسیب در طول سرد کردن در مقالات مروری که قبلاً ذکر شده است. با وجود این تکنیکهای جدید دائماً در حال گسترش هستند. این مقاله مروری بر تکنیکهای مختلف بعد از برداشت برای کاهش آسیب در طول انجماد در خوشه های کشت های مختلف می باشد و آنها را جمع آوری می کند. همچنین برای کمک به خواننده و ارائه مطالب مورد علاقه اطلاعات بصورت جدول در آمده است. در یان جدولها، اجزاء مهم هر اقدام مانند دما، مدت شرطی کردن، دمای نگهداری، گرمای متناوب، مدت گرما دادن ودرجه حرارت و مقادیر CO2, O2 در نگهداری اتمسر کنترل شده، تنظیم کننده های رشد برای کاهش آسیب درطول سرد کردن آمده است.
خواننده هایی که به جزئیات بیشتر علاقه مند هستند (در مورد مکانیسمهای ممکن در کاهش آسیب در طول سرد کردن) به مطالعات پارکین و همکاران (1989)، وانگ (1989) ریسون و روت (1990) مراجعه کنند.
II. شرطی کردن دما
دمای پیش از نگهداری اثری مهم بر حساسیت محصولات در برابر آسیب حاصل از انجماد دارد. 
جدول 2-1 خلاصه ای از دماها و زمانهایی که به کاهش آسیب در طول سرد کردن در خوشه های مختلف کمک می کند را نشان می دهد.

دانلود کامل مقاله پیشرفت هایی در کاهش آسیب میوه ها و سبزیجات در طول انجماد

مقاله تاثیر سیاستهای پولی بر ارزش افزوده بخش کشاورزی

مقاله تاثیر سیاستهای پولی بر ارزش افزوده بخش کشاورزی

چکیده :

سیاستهای پولی به مجموعه تدابیر و تصمیم هایی اطلاق می شود که از طریق بانک مرکزی برای کنترل حجم پول گرفته می شود تا از طریق تغییرات عرضه پول و نرخ بهره ، جریان مخارج جامعه را تحت تأثیر قرار دهد و در نتیجه نیل به اهداف اقتصادی تسهیل گردد معمولاً سطح قیمتها، میزان اشتغال، میزان تولید واقعی، صادرات، واردات به عنوان مهمترین متغیرهای هدف در اقتصاد کلان مطرح می باشند که افزایش ، کاهش و یا ثبات آنها هدفهای مورد نظر اقتصادی، از جمله سیاستهای پولی محسوب می گردد.
در اقتصاد ایران بخش کشاورزی، در طی سه برنامه توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی محور توسعه قرار گرفته است و سعی دولت بر این بوده است که جهت اعتبارات حتی المقدور به سمت بخشهای تولیدی کشارزی سوق نماید. بنابراین با توجه به اهمیت سیاست پولی بر بخشهای اقتصادی و اهمیت بخش کشاورزی در رسیدن به رشد و توسعه در این تحقیق به بررسی ارتباط سیاست پولی و ارزش افزوده بخش کشاورزی پرداخته شده است. برای برآورد رابطه بین ارزش افزوده بخش کشاورزی و حجم پول برای ایران طی دوره 81-1338 و با استفاده از تجزیه و تحلیل خود رگرسیونی VAR غیرمقید و بردار تصحیح خطا VECM و آزمون هم گرایی یومانسون و جوسیلیوس ،‌ بدست آوردن روابط و برآورد مدل می پردازیم.
نتایج بدست آمده از این پژوهش نشان می دهد که در بلندمدت اعمال سیاست پولی بر ارزش افزوده بخش کشاورزی اثر مثبت، معنی دار اما ناچیز داشته است و اثر خشکسالی ‌در فاصله سالهای 80-1377 منفی بوده که منطقی نیز می باشد. و نیز باعث انتقال منحنی ارزش افزوده بخش کشاورزی به پایین شده است. در کوتاه مدت سیاست پولی انبساطی اثر معنی داری بر ارزش افزوده بخش کشاورزی نگذاشته است.
با وجود نقش محدودیت بخش کشاورزی در طی سه برنامه توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بعد از انقلاب، ولی سیاستهای پولی به صورت روی کارآمد برای رسیدن به این هدف عمل نکرده است. از سوی دیگر توصیه می شود که در کوتاه مدت و میان مدت از سیاستهای انبساط پولی کمتر و با احتیاط استفاده شود. زیرا این سیاست در کوتاه مدت بر تولید و ارزش افزوده بخش کشاورزی اثر معنی دار و قابل توجهی نگذاشته است.
فهرست مطالب
عنوان
چکیده
فصل اول : ضرورت تحقیق
(1-1) مقدمه
(1-2) اهمیت موضوع
(1-3) اهداف تحقیق
(1-4) فرضیات تحقیق
(1-5) روش تحقیق
(1-6) روش تحقیق
فصل دوم: مبانی نظری سیاستهای پولی، تولید و مکانیزم اثرگذاری سیاستهای پولی بر سطح تولید و اشتغال 
(2-1) تعریف سیاست پولی
(2-2) اهداف سیاستهای اقتصاد کلان
(2-3) اهداف سیاستهای پولی
(2-3-1) هدف اشتغال کامل
(2-3-2) هدف رشد اقتصادی
(2-4) نقش پول از دیدگاه مکاتب اقتصادی
(2-4-1) مکتب کلاسیک
(2-4-2) مکتب نئوکلاسیک
(2-4-3) مکتب کینزین
(2-4-4) مکتب پول گرایان
(2-4-5) مکتب کلاسیک جدید
(2-4-6) مکتب کینزی جدید
(2-4-7) چکیده دیدگاه مکاتب مختلف اقتصادی در مورد اثر سیاستهای پولی بر تولید 
(2-5) ابزارهای سیاست پولی
(2-5-1) ابزارهای کمی سیاست پولی
(2-5-2) ابزارهای کیفی سیاست پولی
فصل سوم : سیاستهای پولی، روند ارزش افزوده بخش کشاورزی
مقدمه
(3-1) عملکرد ابزارهای سیاست پولی در ایران
(3-2) عرضه پول در ایران
(3-2-1) بررسی میزان و نحوة کنترل بانک مرکزی بر پایه پولی
(3-2-2) بررسی میزان و نحوه کنترل بانک مرکزی بر ضریب تکاثر پولی
(3-3) مروری بر سیاستهای پولی در اقتصاد ایران
(3-3-1) عملکرد سیاست پولی طی برنامه اول توسعه اقتصادی – اجتماعی – فرهنگی (68-1372)
(3-3-2) عملکرد سیاستهای پولی ناظر بر بخش کشاورزی در طی برنامه اول توسعه
(3-3-3) سیاستهای پولی و اعتباری در سال 1372
(3-3-4) عملکرد سیاستهای پولی طی برنامه دوم توسعه اقتصادی – اجتماعی – فرهنگی (78-1374)
(3-3-5) عملکرد سیاستهای پولی ناظر بر بخش کشاورزی در طی برنامه دوم توسعه
(3-3-6) عملکرد سیاستهای پولی طی برنامه سوم توسعه اقتصادی – اجتماعی – فرهنگی
(3-3-7) عملکرد سیاستهای پولی ناظر بر بخش کشاورزی در طی برنامه سوم توسعه
(3-4) مروری بر سیاستهای اعتباری در اقتصاد ایران
(3-4-1) سیاستهای اعتباری طی برنامه اول توسعه اقتصادی – اجتماعی – فرهنگی
(3-4-2) سیاستهای اعتباری طی برنامه دوم توسعه اقتصادی – اجتماعی – فرهنگی
(3-4-3 ) سیاستهای اعتباری کشاورزی
(3-4-3-1) سیاستهای اعتباری کشاورزی توسط بانک مرکزی تعیین و ابلاغ می گردد.
(3-4-3-2) سیاستها و خط مشی های بانک کشاورزی
(3-5) نگاهی به وضعیت و روند ارزش افزوده بخش کشاورزی طی سالهای 81-1338
(3-5-1) موقعیت و اهمیت بخش کشاورزی در ایران
(3-5-2) بررسی روند ارزش افزوده بخش کشاورزی طی دوره 81-1338 
(3-5-3) مطالعه ارزش افزوده زیربخشهای کشاورزی
(4-5-4) بررسی روند ارزش افزوده زیربخشهای کشاورزی طی دوره 80-1338
فصل چهارم: مروری بر مطالعات انجام شده در مورد سیاستهای پولی
(4-1) مطالعات انجام شده در مورد سیاستهای پولی بر اساس انتظارات عقلایی
(4-1-1) مطالعات ختائی
(4-1-2) کاربرد مدل مشکین برای ایران (مطالعات نائینی)
(4-2) سایر مطالعات انجام شده
(4-2-1) مطالعات مقدسی
(4-2-2) مطالعات نائینی
فصل پنجم: ارائه مدل، برآورد نتایج آن
مقدمه
(1-4) تشریح مدل
(2-4) داده های آماری
(3-4) آزمون ایستایی
(4-4) برآورد مدل
(4-5) نتیجه گیری
(4-5-1) نتایج حاصل از رابطه بلند مدت متغیرهای اسمی پولی و ارزش افزوده بخش کشاورزی
(4-5-2) نتایج حاصل از برآورد رابطه کوتاه مدت متغیرهای حجم اسمی پول و ارزش افزوده بخش 
کشاورزی
(5-6) پیشنهادات
پیوست الف
مقدمه
(الف – 1 ) سریهای زمانی ایستا (پایا) و ناایستا (ناپایا)
(الف – 2) آزمونهای ایستایی
(الف – 2-1) آزمون ایستایی با استفاده از همبستگی نگار و تابع خودهمبستگی (ACF)
(الف – 2-2 ) آزمون ریشه واحد و یکی – فولر (DF)
(الف 2-3) آزمون ریشه واحد (یکی – فولر پیشرفته)
(الف 2-4) تغییرات ساختاری و آزمون ریشه واحد ؟؟
(الف – 3) همگرایی
(الف – 4) مفهوم همگرایی به بیان دیگر
(الف – 5) آزمون همگرایی دومانسون و جوسیلیوس
(الف – 6) پردازش داده ها به روش VAR
(الف – 6-1) مقدمه
(الف – 6-2) فرایند VAR
(الف 6-3) تعیین طول وقفه ها
(الف – 7 ) پردازش داده ها به روش VECM
(الف – 7-1) مقدمه
(الف 7-2) فرایند مدل تصحیح خطا
پیوست ب 
نتایج مدل با نرم افزار 1-3 Eviews
پیوست ج
جداول
فهرست منابع و مأخذ
چکیده انگلیسی

فصل اول
ضرورت تحقیق

(1-1) مقدمه
سیاستهای پولی بخشی از سیاستهای اقتصادی کشور را تشکیل می دهد که از طریق آن ؟؟ پولی کشور تلاش می کنند در چارچوبی هماهنگ با سایر سیاستهای اقتصادی عرضه پول را به نحوی کنترل کنند که متناسب با اهداف کشور باشد. متابات پولی هر کشور می توانند با استفاده از ابزار سیاست پولی، کنترل جریان نقدینگی جامعه را بدست گیرند و با هدایت صحیح آن به سمت سرمایه گذاری در بخشهای مولد بر رشد و توسعه اقتصادی تأثیر مثبت بگذارند.
در اقتصاد ایران همانگونه که در برنامه اول و دوم و سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ذکر شده است، بخش کشاورزی محور توسعه قرار گرفته است و سعی دولت بر این بوده است که جهت اعتبارات حتی المقدور به طرف بخشهای تولیدی کشاورزی سوق پیدا نماید. بدین منظور در قوانین برنامه ، افزایش سهم تسهیلات بانکی ارزان و ایجاد و تقویت مؤسسات مالی و اعتباری غیر دولتی در بخش کشاورزی پیش بینی شده است و بدین منظور نرخ سود تسهیلات اعطایی به بخش کشاورزی همواره کمتر از بخشهای دیگر اقتصاد بوده و همچنین دولت موظف است که حداقل 25 درصد از تسهیلات کلیه بانکهای کشور را به طرحهای بخش آب و کشاورزی اختصاص دهد.
بنابراین با توجه به اهمیت شناخت تأثیر سیاستهای پولی و اعتباری بر بخشهای اقتصادی و با توجه به اهمیت بخش کشاورزی در رسیدن به رشد و توسعه اقتصادی، در این تحقیق سعی شده است تا به بررسی اثر این سیاست بر بخش کشاورزی پرداخته شود.
در فصل اول این پژوهش اهمیت و ضرورت تحقیق کشاورزی و اعمال سیاستهای پولی در این بخش را مورد بررسی قرار می دهیم و سپس فرضیات تحقیق را مطرح می کنیم و روش تحقیق را نیز مشخص می کنیم.
در فصل دوم ، تعریف سیاست پولی و اهداف سیاستهای اقتصادی کلان را به طر خلاصه شرح داده و سپس پول و سیاستهای پولی از نظر مکاتب اقتصادی را بیان می کنیم و در انتها نگاهی اجمالی بر ابزارهای سیاست پولی می اندازیم. در فصل سوم به عملکرد ابزارهای سیاست پولی ، عرضه پول و متغیرهای تشکیل دهنده آن برای اقتصاد ایران، عملکرد سیاستهای پولی و اعتباری در بخشهای تولیدی در هر یک از سه برنامه توسعه می پردازیم و در انتها نیز مروری بر روند ارزش افزوده بخش کشاورزی و زیربخشهای تشکیل دهندة آن در فاصلة سالهای 81-1338 خواهیم داشت.
در فصل چهارم مروری بر مطالعات انجام شده در خصوص اثر سیاستهای پولی بر متغیرهای حقیقی انجام می دهیم و در نهایت در فصل پنجم با تشریح روش تجزیه و تحلیل داده ها، اقدام به برآورد مدل و تعیین روابط کوتاه مدت و بلند مدت کرده و پس از نتایج حاصله از برآورد مدل را مطرح و پیشنهاداتی در خصوص بهبود اثرگذاری سیاستهای پولی بر بخش کشاورزی آورده می شود.

دانلود کامل مقاله تاثیر سیاستهای پولی بر ارزش افزوده بخش کشاورزی

مقاله سرمازدگی

  مقاله سرمازدگی

سرما زدگی 
پیش گفتار
سرمازدگی یکی از پدیده های جوی است که علی رغم پیش بینی بودن، در ردیف حوادث غیر مترقبه تعریف می شود.
افت شدید و ناگهانی دما بویژه در اوایل فصل بهار، سرما و یخ زدگی محصولات کشاورزی را به دنبال دارد. حادثه ای که متأسفانه در اکثر سال ها باعث بروز خسارت های سنگین به محصولات زراعی و باغی کشور می گردد. این خسارت ها در مناطق حاشیه کویر دارای فراوانی و شدت بیشتر می باشد. سرمازدگی علاوه بر ایجاد ضرر و زیان اقتصادی به بخش کشاورزی و منابع طبیعی، موجب توسعه فقر در سطح خانوارهای روستایی می گردد.
این در حالی است که علاوه بر وجود دانش بومی و شیوه های سنتی برای کاهش آثار سوء سرمازدگی و یخبندان، دستاوردهای علمی و تحقیقاتی پژوهشگران داخلی و خارجی نیز فرا روی ماست و می توان با شناسایی، بومی سازی و فرهنگ سازی، شیوه های موثر و عملی را در مناطق حادثه خیز ترویج و مانع از بروز خسارت های سنگین و جبران نا پذیر سرمازدگی گردید.

فهرست مطالب 
پیش گفتار
منابع ومآخذ :
فصل اول: 
سرما زدگی درختان
مقدمه
-1) دما و آثار حیاتی آن روی گیاه
-2) وارونگی دمایی
-3) وضعیت گرمایی گیاه و بیلان انرژی تشعشعی
-4) بیلان انرژی در یک شب یخبندان
-2) پیش بینی تاریخ وقوع یخبندان
فصل دوم:
راههای موجود مقابله با سرمازدگی درختان
مقدمه
-1) روش های کوتاه مدت
-1-1) بخاری ها:
-1-2) روش غرقاب کردن خاک
-1-3) آبیاری بارانی:
-1-4) سیستم SIS :
-1-5) ماشین های مولد باد
-1-6) دستگاههای مولد مه
-1-7) بال گردها:
-2) روش های کاهش هدر رفت گرما
فصل سوم:
طراحی دستگاه جدید
مقدمه
-1) روش استفاه از بخاری:
-2) استفاده از ماشین باد
-3) روش های غرقاب کردن و آب پاشی:
روش های کاهش هدر رفت گرما
-5)طراحی دستگاه جدید:
-5-1) طراحی بدنه اصلی:
-5-2) انتخاب فن: 
-5-3) انتخاب المنت برقی:
-5-4) طراحی سر چرخان: 
فصل چهارم:
روش های اندازه گیری دما در باغ یا مزرعه
مقدمه
فصل پنجم:
ورق کاری
مقدمه
5-1) دستگاه ها ، نگهدارنده ها ، ثابت کننده ها و ابزار مورد استفاده در کار با ورق 
5-1-1) دستگاه ها و تجهیزات 
5-1-2 ) نگهدارنده ها و ثابت کننده ها 
5-1-3) ابزار کار 
5-1-4) ابزار و دستگاههای اندازه گیری 
5-1-5 ) شابلون ها و بلوک های آزمایش
5-2) صاف و هموار کردن ورق 
5-2-1) صاف و هموار کردن صفحات فلزی بروش دستی بر روی یک سطح تخت با استفاده از یک لبه مستقیم برای کنترل.
5-2-2) صافکاری صفحات فلزی دارای انحنا و موج در لبه ها به روش دستی با استفاده از یک سطح تخت 
5-2-3) صافکاری صفحات فلزی دارای برآمدگی و شکم دادگی به روش دستی با استفاده از یک سطح تخت
5-2-5 ) صاف و هموار کردن ورق های فلز با استفاده از پتک های بادی 
5-3) رسم و پیاده کردن نقشه بر روی کار 
5-3-1 ) رسم و پیاده کردن نقشه به روش انتقال جزء به جزء 
5-3-2) رسم و پیاده کردن نقشه بر روی کار با استفاده از شابلون ها، مدل های پیش ساخته و توسط قطعات جفت (مکمل) 
5-3-3 ) روش بسط و گسترش دادن 
5-4) برش ورق های فلزی
5-4-1) روش های برش 
5-4-2- قیچی های دستی
5-5- روش های سوراخ کردن فلز
5-5-1) ایجاد سوراخ بوسیله ماشین های مته کاری
5-6) پرچ کاری سرد
5-6-1- روش های پرچ کاری
5-6-2) اتصالات پرچ
5-6-3- نواقص پرچ کاری 
5-7) گرد خم کنی ورق های فلزی
5-8) درز کاری
5-9) لب برگردان به خارج (فلانج کردن به خارج)
5-1) لحیم کاری
5-10-1) لحیم های نرم
5-10-2) لحیم های سخت
سرمازدگی 

بخشی از متن

پیش گفتار
فصل اول:
سرما زدگی درختان
مقدمه
رشد و عملکرد گیاهان زراعی، تابعی از کلیه ی عوامل محیطی و آثار متقابل آنهاست. این عوامل شامل عوامل آب و هوایی، رطوبت خاک، مواد غذایی و گازها می باشند که بسته به مقدار آنها در محیط، رشد و نمو گیاه را افزایش یا کاهش می دهند.
از میان این عوامل از عرض جغرافیایی، ارتفاع از سطح دریا، دوری و تردیکی به دریا و شیب به عنوان مهمترین فاکتورهای اقلیمی و از بارندگی، تابش خورشیدی (شامل طول دوره روشنایی)، دمای هوا، رطوبت هوا، رطوبت خاک، دمای خاک و باد می توان به عنوان مهمترین متغیرهای هوا شناسی که بیشترین تأثیر را بر کشاورزی دارند نام برد.

1-1) دما و آثار حیاتی آن روی گیاه
دمای گیاهان ثابت نبوده و تحت تأثیر تغییرات دمای محیط اطراف تغییر می کند. در فصل پاییز و بهار دمای محیط تغییرات زیادی دارد به گونه ای که گاهی دما حتی به کمتر از صفر درجه نیز کاهش می یابد.
در این شرایط بیشتر واکنش های حیاتی گیاهان که مستلزم انجام فرایندهای فیزیکی و شیمیایی هستند و به وسیله دما کنترل می گردند، دچار مشکل می شوند.
کلیه ی فعالیت های حیاتی گیاهان در محدوده دمای صفر تا 50 درجه سانتی گراد که نقطه انعقاد پروتئین ها است، انجام می شود. در ورای این دماها ساختمان شیمیایی پروتئین ها (آنزیم ها) دچار تغییر می شود و در نتیجه فعالیت های بیولوژیکی گیاهان متوقف، یا شروع به توقف می کند.
دمای که در آن رشد مطلوب گیاه انجام می شود به گونه گیاه، مرحله نموی و مرحله فیزیولوژیکی ویژه فرآیند رشد آن گیاه بستگی دارد و در گیاهان مختلف متفاوت است. دمای متوسط 10 تا 30 درجه سانتی گراد برای اکثر گیاهان زراعی، دمای مناسب می باشد.
بعنوان مثال رشد گیاهان سرما دوست (مانند گندم، جو، سیب زمینی، نخود، باقلا، چغندر قند، بزرک و ...) در هوای خنک بهتر می باشد و در دمای بالا آسیب می بینند. این گیاهان بطور طبیعی روز بلند هستند و قادرند دمای 2- درجه سانتی گراد یا کمتر را تحمل کنند.

1-2) وارونگی دمایی
در روز هوای سطح زمین در اثر عمل هدایت گرم می شود و به دلیل سبک بودنش به بالا صعود می کند. هوای گرم صعود کرده با هوای سردتر طبقات فوقانی هوا مخلوط می شود، به طوری که ابتدا دمای هوا در چندین متری بالای سطح زمین سریعاً کاهش یافته و سپس با افزایش ارتفاع با یک آهنگ کندتری کاهش می یابد و یک نمایه دمایی وابسته به ارتفاع در طول روز تشکیل می شود، در حالی که در شب، همواره تشعشعات طول موج بلند از سطح زمین به آسمان می روند.
هوای بالای زمین در اثر تماس با هوای سرد سطح زمین، سرد می شود و چون از هوای گرم صعود کرده در طول روز، سنگین تر می باشد در نزدیکی سطح زمین باقی می ماند. این مسئله باعث می شود که در شب دمای زمین در مقایسه با دمای هوای بالای آن کمتر باشد. به این حالت که با افزایش ارتفاع از سطح زمین دما بیشتر می شود وارونگی دمایی در نزدیکی زمین اطلاق می شود. در چنین شرایطی هوای سردتر در زیر هوای گرم تر قرار می گیرد.
در نتیجه ایجاد وارونگی دمایی، دمای هوا در چند متری بالای سطح زمین برعکس قاعده کلی (افزایش ارتفاع سبب کاهش دما می گردد) افزایش یافته و در بالاتر از این ارتفاع ویژه، دمای هوا مانند نمایه (پروفیل) روزانه به کندی کاهش می یابد که به نمایه شبانه یا نمایه اینورژن (inversion) معروف است.
بطور کلی ارتفاع اینورژن در مرازع حدود 8 تا 15 متر می باشد.

1-3) وضعیت گرمایی گیاه و بیلان انرژی تشعشعی
زمین در نتیجه وجود بیلان انرژی مثبت در طول روز (گرمای گرفته شده بیش از گرمای از دست رفته می باشد.) و توسط قسمتی از انرژی خورشیدی که به سطح خاک می رسد، گرم می شود و مقداری گرما نیز از این طریق به اعماق خاک هدایت می شود. اما در موقع غروب خورشید و نزدیک شدن شب، انتشار تشعشع گرمایی یا از دست رفتن گرما از سطح زمین (از سطح خاک، آب، پوشش گیاهی و ...) از طریق تشعشع (موج بلند) سبب سرد شدن آن و باعث سرد شدن لایه هوای مجاور خود و لایه های بالاتر از خود می شود و موجب تولید لایه های سرد و وقوع سرد شدن تشعشعی می شود و حتی ممکن است منجر به وقوع یخ زدگی شود

دانلود کامل مقاله سرمازدگی

مقاله کاشت و تکثیر گیاهان زینتی

  مقاله کاشت و تکثیر گیاهان زینتی

کاشت و تکثیر گیاهان زینتی
فهرست مطالب : 
جایگاه ایران از نظر جغرافیایی
کشت بافت
گلکاری، آشنایی با مفاهیم
جایگاه گلکاری در ایران
انواع گلکاری یا Flowery culture
تاسیسات گلکاری
انواع گلخانه های ثابت
نیاز نوری گیاهان
نور در گلخانه ها
مواد آلی
کنترل رطوبت در گلخانه­ها
عوامل مؤثر در میزان مصرف Co2
محیط‌های پرورشی گیاهان – کشت خاکی
رشد و نمو
عوامل موثر بر رشد و نمو
مثال‌ها
مهندسی ژنتیک
نشانگرهای مولکولی
دلایل استفاده از نشانگرهای مولکولی در زمینة گیاهان دارویی:
برخی موارد کاربرد نشانگرهای DNA در زمینة گیاهان دارویی:
ارزیابی تنوع ژنتیکی و تعیین ژنوتیپ ( Genotyping ):
شناسایی دقیق گیاهان دارویی
انتخاب کیموتایپ‌های ( Chemotypes ) مناسب به‌کمک نشانگر
اصلاح گیاهان دارویی
استفاده از نشانگرها در زمینة غذاداروها( Nutraceutical ):
پتانسیل اقتصادی گیاهان دارویی
میزان رشد بازار جهانی داروهای گیاهی (2007-1999)
نتیجه‌گیری
تأثیر عوامل محیطی بر رشد گیاه سیب زمینی
رطوبت
ترکیب مواد و کیفیت غذایی سیب زمینی
قند ها 
اسید های آمینه
ویتامین ها 
چربی ها
گل
میوه
ساقه
گیاهشناسی
ریشه
غده
تاریخچه و توسعة کشت سیب زمینی
مناطق کشت سیب زمینی در ایران
تولید و سطح زیر کشت سیب زمینی در ایران و جهان
طبقه بندی

گلکاری، آشنایی با مفاهیم 
جایگاه گلکاری در ایران
اهمیت تاریخی: قدمت کشت و کار و نگهداری گل‌ها در ایران شاید همزمان با شروع کشاورزی بوده است. با نگاهی به تاریخ و فرهنگ ایران بنظر می‌آید که همواره ایرانیان در زمینه موضوعات مرتبط با گل‌ها جایگاه خوب و ارزنده‌ای داشته‌اند. اهمیت اقتصادی: شاید قدیمی‌ترین گلخانه‌های موجود در ایران که در حال حاضر هم فعال هستند قدمتی در حدود 75 – 70 سال دارند. در حقیقت اهمیت اقتصادی این رشته، سابقه طولانی در ایران دارد. زمانی که بسیاری از کشورها نامی در زمینه پرورش گل و گیاه نداشته اند کشور ما با داشتن گلخانه‌های خوب و قابل قبول در زمان خود وضعیتی مناسب داشته است. کشت و کار پرورش گل‌های زینتی در ایران بعنوان یک رشته اقتصادی سابقه‌ای به قدمت احداث گلخانه‌ها ندارد اما از زمان‌های گذشته، گلخانه‌دارها کار تکثیر و پرورش گیاهان را برای سرگرمی، و گذران اوقات فراغت انجام می‌دادند. در سال‌های اخیر بدلیل نیاز روز افزون بازار و خواست افراد جامعه و بدلیل محدود شدن فضای زندگی مردم این وضعیت کاملاً تغییر کرده است. بطوری که در سال‌های اخیر احداث گلخانه‌های نسبتاً مجهز و کارآمد بمنظور کشت و پرورش و تکثیر گیاهان زینتی و نیز توسعه اقتصادی پیشرفت زیادی داشته است. ایران یکی از خواستگاه‌ها و زادگاه‌های طبیعی گیاهان زینتی از جمله لاله، سنبل، زنبق، سیکلمه و برخی از درختچه‌ها و تعداد زیادی از درختان میوه بشمار می‌آید، و در منابع علمی دنیا اسناد و مدارک مربوط به این موضوع موجود است. ولی از نظر اقتصادی و صادرات گل و گیاه هنوز موقعیت مناسبی در سطح دنیا ندارد. 
جایگاه ایران از نظر جغرافیایی
موقعیت جغرافیایی ایران از دو نظر قابل ارزش است :
- از نظر آب و هوایی 
- موقعیت نسبت به کشورهای همسایه.
1- ایران در یک منطقه پر رود با طول روز بلند و روشنایی کامل آفتاب قراردارد و از این نظر می‌تواند در بسیاری از هزینه‌های مربوط به گرم کردن و روشن نگه داشتن گلخانه‌ها که برای کاشت و تکثیر گیاهان زینتی اهمیت زیادی دارد، صرفه جویی کند. 
2- موقعیت ایران بدلیل قرار داشتن در کنار کشورهای پر مصرف گل و گیاه از نظر اقتصادی حائز اهمیت است. همسایه‌های شمالی و جنوبی ایران از خریداران بسیار خوب گیاهان زینتی هستند. ایران با داشتن یک بازار متعادل و نسبتاً ثابت و دائمی قادر است جایگاه واقعی خود را در این عرصه پیدا کند. 
کشورهای مهم تولید کننده و مصرف کننده گل و گیاه 
1- هلند 2- ایتالیا 3- آلمان 4- سوئیس 5- دانمارک 6- بلژیک 7 - سوئد 8- ژاپن 9 - انگلستان 10- استرالیا 11- فرانسه 12- اسپانیا 13- آمریکا 
همانطور که مشاهده می‌کنید هلند مقام اول در بین همه کشورها را دارد و بقیه کشورها در رتبه بعدی قرار گرفته‌اند. از لحاظ موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی و هم‌چنین وضعیت نیروی کار، ایران در مقایسه با هلند از موقعیت مناسب‌تر و ارزان‌تری برخوردار است. ارز آوری گل و گیاه برای ایران یک موقعیت انحصاری است. در کشور ما گاهی ارز آوری گل‌های شاخه بریده با ارز آوری نفت مقایسه می‌شود. بطوری که فروش 2 تا 3 شاخه گل (از بعضی انواع گل‌ها) می‌تواند ارز‌آوری معادل یک بشکه نفت را داشته باشد و صادرات گل‌ها و گیاهان زینتی می‌تواند جانشین صادرات نفت شود. اما پارامترهای لازم و شاخص‌های قابل قبول بازار جهانی برای پرورش گل و گیاه را باید مهیا کرد.
رشته‌ها و زیر شاخه‌های متعددی در رابطه با گلکاری یا Flowery culture وجود دارد. یکی از این موارد استفاده از اندام‌های گیاهان زینتی می‌باشد. از لحاظ موقعیت مصرفی گیاهان زینتی را به سه دسته تقسیم می‌کنند :
گیاهان یک ساله یاAnnual Plants ؛ گیاهان زینتی که بعنوان گل‌های فضای سبز استفاده می‌شوند. این گیاهان معمولاً مقاوم به سرما نیستند و دوره زندگی نسبتاً کوتاهی دارند. مانند گل اطلسی و آحار.
گل‌های دائمی یا Perennial Plants؛ گیاهانی که بیش از یک سال در فضای آزاد قابلیت رشد و نمو دارند. مانند گل تاج‌الملوک، داودی و زنبق‌های دائمی.
گیاهان آپارتمانی یا Indoor Plants؛ گیاهانی که فقط در فضای محدود آپارتمان‌ها و گلخانه‌ها قابل نگهداری هستند. مانند برگ انجیلی و فوتوس.
انجام تحقیقات برای صادرات گل‌ها و گیاهان زینتی یک امر مسلم و ضروری است.

دانلود کامل مقاله کاشت و تکثیر گیاهان زینتی

مقاله طرح جامع مدیریت احیای بیابان مطالعات فرسایش رسوب حوزه دولاب ابراهیم آباد

 مقاله طرح جامع مدیریت احیای بیابان مطالعات فرسایش رسوب حوزه دولاب ابراهیم آباد

این فایل دارای عکس و جدول و نمودار میباشد. 

طرح جامع مدیریت احیاء بیابان - مطالعات فرسایش رسوب حوزه دولاب- ابراهیم آباد

فصل اول: کلیات
1-1- مقدمه
افزایش جمعیت و استفاده بیش از حد از زمین باعث گردیده که امروز کمتر منطقه ای را در سطح زمین بتوان یافت که در معرض تخریب و فرسایش قرار نگرفته باشد اگر مهمترین عامل تشکیل خاک یا فرسایش طبیعی سنگ های مادر در بعد زمانی طولانی باشد لکن فرسایش بیش از حد باعث از بین رفتن خاکهای سطحی ودر نتیجه از بین رفتن پوشش گیاهی که زمینه ساز بسیاری از سیل های اخیر در اقصی نقاط دنیا از جمله ایران بوده است
البته تغییرات اقلیمی ناشی از گرم شدن جو زمین و پدیده های دیگر را نمی توان نادیده گرفت ولی نقش مهم فرسایش در بروز سیل به مراتب بیشتر از این عوامل است از طرفی دیگر توان تولید بیولوژیکی ناشی از تخریب سر زمین فرآیند گسترش پدیده بیابان زایی در مناطق خشک و نیمه خشک و نیمه مرطوب را تهدید می کند.
فر سایش عبارت است از جابه جایی مواد از نقطه ای به نقطه دیگر ،پس از تخریب سنگ یا خاک این مواد تو سط عوامل گوناگون مانند آب ،باد ،و برف حمل و بسته به میزان قدرت عامل حمل، انتقال و رسوب گذاری می نماید. تخریب سنگ و یا خاک به صورت فیزیکی یا مکانیکی ، شیمیایی و انحلالی صورت می گیرد. سه مرحله مهم فرسایش عبا رتند از :برداشت ،حمل ،رسوب می باشد که جهت انجام کارهای اجرایی شناسایی محل های برداشت از اهمیت ویژه ای برخوردار است.


فهرست مطالب
فصل اول: کلیات
1-1- مقدمه
1-2- هدف مطالعه
1-3- موقعیت و خصوصیات منطقه
جدول 1-1: مختصات جغرافیایی حوزه دولاب- ابراهیم آباد
جدول1-2:مختصات جغرافیایی محدوده مطالعاتی بر اساس سیستم تصویر UTM
جدول1-3: مشخصات زیرحوزه های محدوده مطالعاتی دولاب- ابراهیم آباد

1-3-1- فیزیوگرافی منطقه
1-3-2- شبکه هیدروگرافی
1-3-3- هواشناسی و اقلیم منطقه:
شکل 1-1 : گلباد سالانه ایستگاه سیوپتیک یزد
شکل 1-2 : گل طوفان سالانه ایستگاه سینوپتیک یزد
جدول 1-4: واحدها،تیپ ها و رخساره های حوزه دولاب- ابراهیم آباد
1-3-5 – پوشش گیاهی منطقه مورد مطالعه
جدول 1-5: وضعیت پوشش، گرایش و تراکم پوشش گیاهی در محدوده مورد مطالعه

فصل دوم: فرسایش آبی
2-1 - مقدمه
2-2 – اشکال فرسایش
2-2-1- طرز تهیه نقشه اشکال فرسایش
2-3 – تخریب 
2-3-1- هوازدگی Weathering
2-3-1-1- هوازدگی مکانیکی یا فیزیکی Physical Weathering
تصویر2-1: هوازدگی و تخریب شیل )شیستو زیته) بصورت واریزه سر نیزه ای شکل (حوزه دولاب)
2-3-1-2- هوازدگی شیمیایی Chemical Weathering
2-4- فرسایش Erosion
2-4-1- فرسایش توده ای mass movement
2-4-1-1- خزش Creeping
2-4-1-2- واریزه
2-4-1-3- ریزش Creep
2-4-2- فرسایش آبی Water Erosion
2-4-2-1- فرسایش سطحی Sheet Erosion
2-4-2-2- فرسایش شیاری Rill Erosion
2-4-2-3- فرسایش کناری آبراهه ای Stream Bank Erosion 
2-4-2-4 فرسایش آبراهه ای STREAM EROSION 
2-5- برآورد شدت فرسایش و رسوب آبی به روش PSIAC
2-6- عوامل موثر در فرسایش و رسوب منطقه به تر تیب او لویت
2-6-1- عوامل طبیعی
2-6-2- عوامل غیر طبیعی (انسان)
2-7- راهکارهای کنترل

فصل سوم : فرسایش بادی
3-1- مقدمه
3-2- اشکال مختلف فرسایش بادی درمنطقه مطالعاتی دولاب- ابراهیم آباد
3-3- رخساره های مختلف فرسایش بادی درمنطقه مطالعاتی
3-3-1- ها مادا یا دشت ریگیReg
3-3-3-اراضی رسی با آثار شلجمی شکل
3-3-4-پهنه های ماسه ای مواج
3-4- بررسی پتانسیل فرسایش پذیری بادی و رسوبدهی اراضی به روش تجربی اریفرIRIFR 
3-4-1- معرفی مدل IRIFR
یابی 
منشاء 
چهارم
فصل 
مناطق 
برداشت 
حمل
4-1- مقدمه
4-1-1-جمع آوری اطلا عات محلی ازطریق پر سشنامه:
4-1-2- بررسی و مطالعه بادهای منطقه
4-2- مکان یابی نقاط برداشت
4-2-1-ژئومورفولوژی رخساره های برداشت:
4-2-2 -گرانولومتری رسوبات تپه های ماسه ای و رخساره ای قطاع برداشت
الف : میانه Median
ب) میانگین mean : 
ج- جورشدگی Sorting : 
د) کج شدگی Skewness :

4-3- بررسی مورفوسکوپی عناصر تشکیل دهنده تپه های ماسه ای و دیگر رخساره های قطاع برداشت
4-4- بحث و نتیجه گیری
6-5- اولویت بندی مناطق برداشت رسوبات بادی منطقه 
4-6- راهکارهای مناسب جهت کنترل فرسایش باد ی و آبی
4-6-1- راهکارهای مدیریتی
4-6-2- راهکارهای بیولوژیکی
4-6-3-راهکارهای غیر بیولوژیک 
4-7- معرفی گزینه های برتر در رابطه با کنتر ل فر سایش بادی و آبی منطق مورد مطاله:
فهرست منابع :

1-2- هدف مطالعه
بیابانزایی به معنی تخریب سرزمین در مناطق خشک و نیمه خشک ناشی از عوامل مختلف از جمله تغییرات آب وهوا و فعالیت های انسان است. فعالیت های مشتمل بر توسعه جامع سرزمین در این مناطق، در راستای توسعه پایدار، با هدف جلوگیری و یا کاهش تخریب سرزمین، احیای زمین های اراضی بیابانی می باشد را، بیابانزایی می گویند.
یکی از علل مهم پایین بودن میزان تولیدات زراعی و باغی درایران و دیگر نقاط جهان در مقایسه با استانداردهای جهانی کاهش مداوم حاصلخیزی خاک است. ایران در محدوده کمربند جهانی فرسایش آبی، در مناطقی با بارندگی 500-250 میلیمتر و کمربند جهانی فرسایش بادی با بارندگی کمتر از 250 میلیمتر قرار دارد. لذا در کشور با معضل هر دو نوع فرسایش آبی و بادی بطورجدی مواجه هستیم. بررسی ها و تحقیقات در این زمینه مبین این موضوع است که میزان فرسایش در سالهای اخیر افزایش چشمگیری داشته است که این روند نشان دهنده یک فاجعه عظیم در کشور مااست و مبارزه با آن نیاز به کوشش و فعالیت همه جانبه دارد و ارجح بر هر برنامه دیگر است. 
تخریب سرزمین به معنی کاهش و یا از دست رفتن تولید بیولوژیکی یا اقتصادی در اراضی دیم، آبی، جنگل، مرتع و بوته زار در مناطق بیابانی ناشی از بهره برداری از سرزمین یا ترکیبی از فرآیندهای ناشی از فعالیت های انسانی و شیوه های مسکونی می باشد که فرسایش خاک ناشی از باد و آب، زوال خصوصیات فیزیکی و شیمیایی، بیولوژیکی و یا اقتصادی خاک و نابودی دراز مدت پوشش گیاهی طبیعی مهمترین آنها می باشند. کاهش اثرات خشکسالی در بیابان زدایی در منطقه مورد مطالعه (دولاب- ابراهیم آباد) از طریق اقدام موثر در تمام سطوح به منظور کمک به دستاوردهای توسعه پایدار هدف کلی این مطالعه می باشددستیابی به این هدف شامل راهبردهای جامع دراز مدت است که باعث بهبود شرایط زندگی مردم بخصوص در سطح بهره برداران منطقه بینجامد. اندازه گیری فرسایش پذیری خاک منطقه و عوامل موثر برآن شناسایی مناطق بحرانی از نظر فرسایش بادی وآبی و نقاط برداشت و حمل رسوبات موجود در منطقه و تحلیل عوامل موثر در فرسایش منطقه (دولاب- ابراهیم آباد) یکی از عوامل دستیابی به اهداف فوق الذکر است.
1-3- موقعیت و خصوصیات منطقه
محدوده مطالعاتی دولاب- ابراهیم آباد با وسعتی حدود 12930 هکتار در غرب شهر یزد و جنوب شرقی شهرستان میبد قرار گرفته وموقعیت منطقه مورد مطالعه بر حسب طول و عرض جغرافیایی و بر حسب UTM به شرح ذیل می باشد فاصله مرکز محدوده تا مرکز استان(شهرستان یزد )75 کیلومتر می باشد از نظر تقسیمات حوزه های استان، قسمت کوچکی از حوزه بزرگ دشت یزد- اردکان می باشد

دانلود کامل مقاله طرح جامع مدیریت احیای بیابان مطالعات فرسایش رسوب حوزه دولاب ابراهیم آباد